ΚορωνοίόςΚορυφαία

Με τη σχολική κάρτα οι κάτω των 18 σε καταστήματα και δραστηριότητες

Την ικανοποίησή του για την αύξηση των νέων ραντεβού για εμβολιασμό με την πρώτη δόση εξέφρασε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος ΓεωργαντάςΠαράλληλα μίλησε για την σχολική κάρτα των μαθητών την οποία όπως είπε θα μπορεί να χρησιμοποιείται και για την είσοδο σε καταστήματα και την εστίαση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε ότι χθες κλείστηκαν 41.275 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου και περίπου 72.000 ραντεβού για την τρίτη δόση.

Ο κ. Γεωργαντάς, δεσμεύτηκε δε ότι άμεσα θα δοθεί λύση, ώστε η σχολική κάρτα των μαθητών που βεβαιώνει ότι έχουν υποβληθεί σε self test, να μπορεί να χρησιμοποιείται και σε κάθε άλλη δραστηριότητα των παιδιών, καθώς αυτή τη στιγμή πολλοί καταστηματάρχες δεν την κάνουν δεκτή. Υπενθυμίζεται ότι κάθε εβδομάδα, όταν οι μαθητές κάνουν τα self test για το σχολείο, το αποτέλεσμα καταχωρείται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και «εκδίδεται» η σχολική κάρτα. Βάσει των όσων ισχύουν, τα ανεμβολίαστα παιδιά έως 18 ετών μπορούν να μπαίνουν σε εστιατόρια, καφέ και μαγαζιά με self test.

Back to top button