ΑστυνομικάΚορυφαία

Θύμα διαδικτυακής απάτης Ξανθιώτης δημοσιογράφος

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε ο γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός Ξανθιώτης Δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης, από τον λογαριασμό του οποίου αφαιρέθηκαν – μέσα σε ελάχιστα λεπτά – 80.000 ευρώ!

Ο ίδιος γνωστοποίησε την διαδικτυακή απάτη στα social media, ζητώντας από τους υπόλοιπους φίλους του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ακολουθεί το μήνυμά του:

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΑΣ ΜΙΛΑ ΕΝΑ ΘΥΜΑ!!!

Αγαπητοί φίλοι. Αν σας έρθει στο e-mail ένα τέτοιο τραπεζικό μήνυμα είτε από την Εθνική, την Alpha ή την Eurobank, αγνοείστε το, μην το ανοίξετε!

Προέρχεται από κακό λογισμικό, από απατεώνες που μπορούν εύκολα, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σας δώσουν και θα νομίζετε ότι είναι από την Τράπεζα σας να σας αδειάσουν τον λογαριασμό! Είμαι ένα θύμα τους!

Στις 10 το πρωί ήρθε ένα τέτοιο μήνυμα το άνοιξα χωρίς να ξέρω και το αποτέλεσμα είναι ότι μετά από μία ώρα με καλούν στο τηλέφωνο από τα Κεντρικά της Εθνικής Τραπέζης και μου λέει μία εξαίρετη κυρία «κύριε Κοντογιαννίδη ο λογαριασμός σας έχει παραβιασθεί από κακό λογισμικό.

Φεύγω, πάω σε κατάστημα της Εθνικής και εκεί με πληροφορούν ότι από τον λογαριασμό μου αφαίρεσαν 80.000! Τρελάθηκα!! Τρέχω σε Αστυνομίες να δω τι μπορεί να γίνει… ΠΡΟΣΕΞΤΕ!»

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Εθνική Τράπεζα με ενέργειές της διαφύλαξε τελικά το ποσό του δημοσιογράφου ο οποίος κινήθηκε άμεσα και φυσικά καλά έκανε και πληροφόρησε για την περιπέτειά του

Back to top button