Αγροτικά νέαΚορυφαίαΟικονομίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TV

Θρακικά Εκκοκκιστήρια :γιόρτασαν σήμερα τα 50 χρόνια δίπλα στους βαμβακοπαραγωγούς της Θράκης –Ανακοινώθηκε σήμερα η είσοδός τους και στην εμπορία δημητριακών (web tv φωτογραφίες)

Τα 50 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία τους γιόρτασαν  σήμερα με μία συγκέντρωση φίλων ,συνεργατών και παραγωγών ,συνοδεία μουσικής ,τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια .Η επιχείρηση που πλέον έχει φτάσει στην τρίτη της γενιά ,έχει σφραγίσει την πορεία της βαμβακοκαλλιέργειας στην Ροδόπη αλλά και στη Θράκη διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο τόσο στην αύξηση των στρεμμάτων που καλλιεργούνται με βαμβάκι όσο κυρίως στην προώθηση πρωτοποριακών πολιτικών επιβράβευσης της ποιότητας και της διακριτής ταυτότητας ,στρατηγική  που πλέον εφαρμόζεται και σε πανελλήνιο επίπεδο .

Μάλιστα σήμερα ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Σταμάτης Κουρούδης αποκάλυψε πως η επιχείρηση μπαίνει και στην εμπορία δημητριακών προκείμενου να στηρίξει ακόμη περισσότερο τους αγρότες που συνεργάζονται μαζί της

Ο ίδιος σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανάφερε πως η εταιρεία «ιδρύθηκε το 1972 όταν η χώρα δεν ήταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το βαμβάκι καλλιεργούταν σε πολύ μικρή έκταση.

Έκτοτε και από τα λίγα εκείνα στρέμματα φτάσαμε πριν από 2 με 3 χρόνια να γίνουμε ο δεύτερος Νομός στην Ελλάδα μετά την Καρδίτσα σε έκταση με βαμβάκι.

Πιστεύουμε ότι συμβάλαμε σ αυτό έχοντας μία καλή σχέση με τους παραγωγούς και δημιουργώντας ένα καλό όνομα στην αγορά.

Σ αυτό το δρόμο θέλουμε να πατήσουμε βασισμένοι στην αξιοπιστία μας και στις ειλικρινείς σχέσεις με τους παραγωγούς ώστε να έχουμε στο μέλλον μία καλή πορεία.

Αυτό προϋποθέτει ότι θα προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες .Έχουμε αποδείξει ότι το κάναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια  και θέλω να πιστεύω ότι σε αυτό το δρόμο θα βαδίσουμε .

Έχουμε σημαντικές αλλαγές που γίνονται και στην οικονομία και στα παγκόσμια γεωπολιτικά και επηρεάζουν τις τιμές των αγροτικών προϊόντων. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε μέσα σ αυτό το παιχνίδι και θα βοηθήσουμε τους παραγωγούς.

Όλοι ξέρουμε ότι το κόστος παραγωγής ανεβαίνει πολύ ,εμείς στο βαθμό που μας αναλογεί θα βοηθήσουμε αυτός ο παράγοντας να αντιμετωπιστεί .Προσφέρουμε ήδη κάποια πράγματα και φέτος θα προσφέρουμε ακόμη περισσότερα σε συνεργασία και με τις Τράπεζες.

Ένα δεύτερο κομμάτι που μπορούμε να ανακοινώσουμε σήμερα είναι ότι μπαίνουμε και στην εμπορία και άλλων αγροτικών προϊόντων εκτός από το βαμβάκι ,κυρίως των δημητριακών ,ευελπιστώντας ότι έτσι ο παραγωγός θα έχει μία μεγαλύτερη σιγουριά και θα μπορεί να βασίζεται περισσότερο στην επιχείρηση ούτως ώστε να αντιμετωπίζονται τα όποια προβλήματα».

Εδώ ρεπορτάζ από την εκδήλωση

Ρεπορτάζ φωτογραφίες Σάκης Αντωνίου

Back to top button