ΚορυφαίαΡεπορτάζΤοπικές ειδήσεις

Θράκη:Δεν ψωνίζουν από τα κινέζικα λόγω κορωνοϊού !

Τον πανικό φαίνεται ότι έχει σπείρει η εμφάνιση του κορωνοϊού και στα μέρη μας έστω κι αν δεν έχει σημειωθεί κανένα, προς ώρας και ευτυχώς, κρούσμα στη χώρα μας. Τα συνεχή δημοσιεύματα αλλά και τα τρολς του διαδικτύου έχουν δημιουργήσει μία αίσθηση φόβου για τα κινέζικα προϊόντα μιας και πολλοί είναι εκείνοι που νομίζουν ότι ο ιός θα μπορούσε να μεταφερθεί στη χώρα δια της εισαγωγής τους.

Τι κι αν το 90% των συσκευών και πολλών προϊόντων καθημερινής χρήσης παράγεται στην Κίνα; Οι καταναλωτές έχουν «στοχοποιήσει» τα μαγαζιά με αμιγώς κινέζικα προϊόντα και τα αποφεύγουν τις τελευταίες μέρες συστηματικά!

Ένα μικρό ρεπορτάζ στα κινεζικά καταστήματα της Κομοτηνής επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Οι πελάτες είναι ελάχιστοι έως κανένας! Μάλιστα οη ιστορία διασπείρεται με τις διάφορες συζητήσεις που γίνονται σε κοινωνικές συναθροίσεις οι οποίες ξεκινούν από εκείνους που πάντα πανικοβάλλονται …κατά προτεραιότητα και στη συνέχεια μεταφέρουν φόβους (και φοβίες) και στους ανυποψίαστους που δεν τους είχε περάσει από το μυαλό.

Αν το φαινόμενο είναι παροδικό ή διαρκέσει καιρό είναι άγνωστο όπως και η ψυχολογία των μαζών που πάντα βρίσκουν κάτι για να πανικοβληθούν.

Τώρα ήταν η σειρά των κινέζικων καταστημάτων που τον τελευταίο καιρό ,είναι η αλήθεια ,πως ξαναγνώρισαν μέρες δόξας με πολλά από αυτά να ανοίγουν σε κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής , μετά από ένα διάστημα κρίσης .Όσο το χρήμα δεν κυκλοφορεί τόσο ο παράς θα αναζητεί διεξόδους στην Κίνα ,τη Βουλγαρία ,την Τουρκία…

Η περιπλοκή ξεκινά όταν στον δρόμο εμφανίζεται ο κορωνοϊός ..

Σ.Α.

Back to top button