Θλίψη στον Έβρο για τον ξαφνικό θάνατο του Καθηγητή Ογκολογίας του ΔΠΘ Νίκου Ξενίδη

Βαθιά θλίψη όχι μόνο στον Έβρο αλλά σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σκόρπισε η είδηση του ξαφινικού θανάτου του Κθαηγητή του ΔΠΘ Νίκου Ξενίδη.

Ο εκλιπών που παρακολουθούσε κατα τη διάρκεια της σημαντικής του καριέρας στην Αλεξανδρούπολη δεκάδες ασθενείς από ολόκληρη την Θράκη μόλις πριν από λίγες μέρες ανέλαβε τα καθήκοντα του Δντη της Ογκολογικής Κλινικής του ΔΠΘ.

Η είδηση έγινε γνωστή μεσω της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης, η οποία εξέδωσε το παρακάτω κείμενο:

“Με άφατη θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε τον αγαπημένο συνάδελφο Νίκο Ξενίδη, εξαιρετικό ογκολόγο ιατρό, ακαδημαϊκό δάσκαλο, σπάνιο άνθρωπο που τόσο ξαφνικά και αδόκητα μας “άφησε”.

Το ξαφνικό του φευγιού του Νίκου μας (ανθρώπινα και συναδελφικά) μας έχει κεραυνοβολήσει.
Συνάδελφος που τίμησε το ιατρικό λειτούργημα από ένα δύσκολο ιατρικό μετερίζι, το οποίο το υπηρέτησε, με πάνω από όλα, αγάπη και φροντίδα για τους ασθενείς και με ακέραιη επιστημονική συνέπεια, παρέχοντάς τους την καλύτερη δυνατή αρωγή που διαθέτει ιατρική επιστήμη στον τομέα της ογκολογίας.

Η απουσία και το δυσαναπλήρωτο κενό του Νίκου για τους συναδέλφους του, τους ασθενείς του και τους φοιτητές του, είναι και θα παραμείνουν αφόρητα αισθητά. Θερμά και βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Νίκου Καλό κατευόδιο συνάδελφε Νίκο”.

Με ένα συλλυπητήριο μήνυμα τον αποχαιρέτισε εκ μέρους του «ΣυνεχίΖΩ», η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Έβρου, Τασούλα Σπυρίδου:Άσχημη μέρα ξημέρωσε σήμερα για μας,στο ΣυνεχίΖΩ Σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων Ν.Εβρου .Ο αδόκητος και ξαφνικός χαμός του αγαπημένου μας Νίκου Ξενίδη,του Καθ.Παθολογικής Ογκολογίας,μας γέμισε ανείπωτη θλίψη….. Μόλις πριν λίγες μέρες ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή της Ογκολογικής κλινικής του ΠΓΝΑ,μετά τη συνταξιοδότηση του κ.Κακολύρη….Αγαπημένε μου Νίκο,πόσα πράγματα είχαμε σχεδιάσει! Πόση χαρά είχαμε για τα καινούργια πράγματα που μπορούσαν να γίνουν προς όφελος των ασθενών και ήσουν παρών σ’αυτή την προσπάθεια!Πως να σ’αποχαιρετήσουμε….πως να βρούμε τρόπο να το χωρέσει το μυαλό μας….. Εσύ που ξεχώριζες για την ενσυναίσθησή σου…για τη φροντίδα σου για όλους εμάς που «ακουμπάμε» τις ζωές μας στα χέρια σου,στα χέρια σας…..Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως δε θα φύγεις ποτέ από την καρδιά μας…Καλό ταξίδι γιατρέ μου…καλό κουράγιο στους δικούς σου,στη γυναίκα και στο Νεφελακι σου…

Exit mobile version