ΑυτοδιοίκησηΠολιτισμός

Θέματα νομιμότητας θέτει η Αντιπολίτευση του Δήμου Ιάσμου για το “Φεστιβάλ Ειρήνης”

Με καυστικό και ειρωνικό τρόπο σχολιάζει το “Φεστιβάλ Ειρήνης” η μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο Ιάσμου.Στην ανακοίνωση της παράταξης ” Οραμα Αναγέννησης ” του Κυριάκου Αμούντζα τίθενται και ερωτήματα για την μη εισαγωγή του Φεστιβάλ σε κανένα από τα Συλλογικά όργανα του Δήμου/

Η ανακοίνωση :

“Φεστιβάλ στον… αέρα!

Κι εκεί που ετοιμαζόμασταν να υποδεχτούμε τους Μητσοτάκη, Ερντογάν και Μπορίσοφ, ή έστω τους Υπουργούς των Εξωτερικών, πιστεύοντας πως …ακούστηκαν και πέραν του Ιάσμου τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» του Οντέρ, τελικά αρκούμαστε σε ένα φεστιβάλ περιορισμένο στο …μπόι του δημάρχου της μειοψηφίας, με την συμμετοχή του Δήμου Yildirim Προύσας (στον οποίο έταξε “αδελφοποίηση” κατά την περυσινή επεισοδιακή εκδήλωση) και του Δήμου Smolyan, συνεργάτη στο πρόγραμμα Interreg.   

Κι όλα είναι στον αέρα. Χωρίς εγκριτικές αποφάσεις συλλογικών οργάνων. Χωρίς προϋπολογισμό. Χωρίς καμία απόφαση εγγράφως αποτυπωμένη, νόμιμα δημοσιευμένη. Άλλα …ήθη κι αυτά. Να μαθαίνουμε από τις …συνεντεύξεις εκδηλώσεις που δεν έχουν προϋπολογιστεί , δεν έχουν κοστολογηθεί, δεν έχουν εγκριθεί. Λες και περνούν όλα από το μυαλό και ΚΥΡΙΩΣ από την τσέπη του δημάρχου της μειοψηφίας.”

Η απάντηση του Δημάρχου

Κι ενώ άλλες φορές ο Δήμαρχος καταρρίπτει λεπτομερώς τις όποιες αιχμές στην σημερινή του απάντηση μάλλον αποφεύγει επί της ουσίας να δώσει εξηγήσεις:

“Απάντηση στον Κυριάκο Αμούτζα
Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας από 12 Μαΐου 2021 είναι ο Στέφαν Γιάνεφ. Κι όχι ο Μπορίσοφ όπως αναφέρει ο κ. Αμούτζας στην ανακοίνωση του.Ο Δήμαρχος Ιάσμου απαξιεί να απαντήσει σε όσους βρίσκονται εκτός πραγματικότητας και εποχής.Σημειώνει απλά και εμφατικά ότι η εκδήλωση του Φεστιβάλ Ειρήνης τέλει υπό την αιγίδα και συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού, την ΠΑΜ-Θ και την ΠΕΔ ΑΜ-Θ, εξ ου και τηρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις, διατυπώσεις, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας.
                                                            Δήμαρχος Ιάσμου                                                                 

Οντέρ Μουμίν”

Back to top button