ΕλλάδαΚορυφαίαΟικονομία

“Θέλουμε επενδύσεις αλλά όχι το χρυσό” επανέλαβε από το Φόρουμ των Δελφών στο οποίο ήταν εισηγητής ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος

          Στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 15 Μαΐου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, ο οποίος ήταν εισηγητής στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συντονιστή τον κ. Ιωάννη Κιρκινέζη, Director, Bussiness Development and Country Manager, Albania, Hill International.

          Ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος αναφέρθηκε στις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο Δήμο, λόγω συγκεκριμένων χαρακτηριστικών, όπως η πολυπολιτισμικότητα, η μεγάλη παραλιακή ζώνη, οι πολλοί οικισμοί της περιοχής, αλλά και ο μεγάλος πολιτισμικός και φυσικός πλούτος.

          Από την άλλη, τόνισε πως τροχοπέδη της ανάπτυξης στο Δήμο του είναι η γήρανση του πληθυσμού, τα πολύ μεγάλα ποσοστά ανεργίας, αλλά και η έλλειψη υποδομών. Στόχος «είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού και των υποδομών του Δήμου».

Ανέφερε ότι τα καλά στοιχεία του Δήμου του που είναι «προσφορά» για επενδύσεις: «Ο τουρισμός, η γεωργία, η κτηνοτροφία, βιοτεχνία και η βιομηχανία, ο πολιτισμός είναι τομείς στους οποίους μπορούν να υπάρξουν επενδύσεις».

Επίσης, τόνισε την κάθετη άρνηση των φορέων και της κοινωνίας της Θράκης στην πιθανή προοπτική λειτουργίας μονάδας χρυσωρυχείων στην περιοχή και επεσήμανε την αγωνία τους για τη δημοσιοποίηση και το περιεχόμενο του πορίσματος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, που πρέπει ν’ αναδειχθεί σε οδηγό υλοποίησης αναπτυξιακών έργων στην περιοχή.

Παράλληλα, στο χώρο του Φόρουμ ο κ. Ντίνος Χαριτόπουλος είχε σημαντικές και δημιουργικές συναντήσεις με πολιτειακούς, πολιτικούς, οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες.

Στο διάλογο συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης κ. Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου και ο Αντιπρόεδρος και Project Director της Gastrade κ. Κωστής Σιφναίος.

Και ο Περιφερειάρχης

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος που ήταν επίσης ομιλητής και όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε σχετική ανάρτηση στο προφίλ του ,μίλησε:

“για τα μεγάλα έργα ανάπτυξης, δημόσια και ιδιωτικά, που είναι σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται στην περιοχή μας,για την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας στις υποδομές, στον πρωτογενή τομέα, στην επιχειρηματικότητα, στην ενέργεια και στον τουρισμό και για τις δυνατότητες που δίνει η σπουδαία γεωγραφική θέση της Περιφέρειάς μας ως πέρασμα αλλά και ως προορισμός.”

Back to top button