“Θέλουμε δουλειές για τον τόπο μας” -Η πρώτη συνέντευξη και παρουσίαση της νέας ΔΕΕΠ στη Ροδόπη (web tv)

Τη νέα σύνθεση της ΔΕΕΠ Ν Ροδόπης που προέκυψε από τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές  παρουσίασε ,επισήμως για πρώτη φορά στα ΜΜΕ εγκαινιάζοντας μία εξωστρεφή στάση της Οργάνωσης στο Νομό ο νέος της Πρόεδρος Γιάννης Τζαμπάζης σε εκδήλωση- συνέντευξη που έγινε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου.…

Μάλιστα η συνέντευξη δόθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης και όχι στα…απαξιωμένα γραφεία του κόμματος η τύχη των οποίων τίθεται πλέον εν αμφιβόλω..

Στη νέα ΔΕΕΠ λοιπόν εκτός του νέου Προέδρου Γιάννη Τζαμπάζη ορίστηκαν δύο ισότιμοι Αντιπρόεδροι: ο οικονομολόγος Βαγγέλης Βαρζόπουλος και ο τοπογράφος Στράτος Παντελής,Γενικός Γραμματέας ο δικηγόρος Χαράλαμπος Παυλίδης και υπεύθυνη για θέματα ισότητας η δικηγόρος Μαρία Καζάκου.

Η υπόλοιπη σύνθεση στην οποία συμμετέχουν και παρίσταντο στην εκδήλωση μαζί με τους νέους Προέδρους των ΔΗΜΤΟ είναι :Γιάννης Τσαβδαρτζής ,Βασίλης Αμπαρτζίδης , Αθηνά Ναβροζίδου, Μαρία Μπαχτσεβάνη, Αντζελα Δράκου, Βαγγέλης Σιαψαλάκης(ΔΗΜΤΟ Κομοτηνής),  Δάνος Εμμανουηλίδης(Μαρώνειας Σαπών,  Αναστασία-Μαρία Βακιάνη(Ιάσμου),  Αχμέτ Χαλήλ Μπασή(Φιλύρας Αρριανών).

Μιλώντας στα ΜΜΕ ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ανάφερε πως «η ΝΔ κάνει σταθερά βήματα προς τα εμπρός» προβάλλοντας και ακολουθώντας  το δίπολο «ισχυρή οικονομία ,ισχυρό αμυντικό σύστημα»

Από την κριτική του δεν ξέφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα ανάφερε η τομεάρχης Ενέργειας Ρένα Δούρου που πρόσφατα περιοδεύοντας στη Ροδόπη έκανες λόγο για «ενεργειακή φτώχια» σχολιάζοντας πως επί ΣΥΡΙΖΑ κινδύνευε να κλείσει η ΔΕΗ υπό το βάρος του 1,5 δις χρέους την στιγμή που σήμερα έχει πλεόνασμα 150 εκ ευρώ διεκρινίζοντας ότι «δεν θέλουμε τον κρατισμό».

 «Να πετύχουμε να έρθουν δουλειές στον τόπο», ανάφερε χαρακτηριστικά αξιολογώντας ότι υπάρχει ανεργία και όχι πολλές ευκαιρίες εργασίας επεξηγώντας ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσω κινήτρων που θα ισχύσουν για τη Ροδόπη ενώ μνημόνευσε την επένδυση του εργοστασίου της ΤΕΡΝΑ ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ που θα κατασκευαστεί στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής ως θετικό επενδυτικό βήμα .

Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη Διακομματική …

Ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΕΠ μιλώντας για την Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη ανάφερε ότι «έχει λιμνάσει .Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Θα κάνουμε κριτική και θα πιέσουμε για να φέρει αποτέλεσμα»

Σε ερώτηση της Ροής για την ασφάλεια της περιοχής και τους εκατοντάδες παράτυπους μετανάστες που καθημερινά διέρχονται από αυτήν απάντησε πως χρειάζονται προσλήψεις συνοριοφυλάκων και αστυνομικών ενώ για το Φράγμα του Κομψάτου : «Λιμνάζει 40 χρόνια. Πρέπει να γίνει και να κόψουμε όλοι μαζί (εννοεί όλα τα κόμματα) την κορδέλα».»Δεν πρέπει να μιλάει κανείς για το φράγμα .Αυτό το φράγμα πρέπει να γίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά .

Τέλος απαντώντας σε άλλο ερώτημα για την στάση πρώην υποψηφίων βουλευτών του κόμματος που έχουν αποστασιοποιηθεί και ασκούν κριτική στην Κυβέρνηση και το κόμμα είπε πως «Η ΝΔ δεν πορεύεται με προσωπικά συμφέροντα» ενώ για την εμπλοκή του κόμματος στις τοπικές εκλογές τόνισε στόχος είναι «να ανοίξουμε το κόμμα, να μην είναι ένα κλειστό κλαμπ».

Εδώ η παρουσίαση και τη συνέντευξη (ευχαριστούμε τον Γιώργο Δάφνη…)

Exit mobile version