ΚορυφαίαΚοινωνία

Τεράστια απώλεια για τον τόπο ο θάνατος της Τζένης Κασαπιάν

Συγκλονισμένοι οι Κομοτηναίοι και όχι μόνο οι Αρμενικής καταγωγής φίλοι από τη γνωστοποίηση πως η άτυχη γυναίκα που έχασε τόσο άδικα και αναπάντεχα τη ζωή της στα Σύβοτα είναι η Τζένη Κασαπιάν, επί δεκαετίες Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Ομίλου Αρμενίων Κομοτηνής .

Η Τζένη Κασαπιάν υπήρξε ένας δοτικός άνθρωπος ,αναπόσπαστο κομμάτι όχι μόνο της Αρμενικής Κοινότητας Κομοτηνής αλλά του τοπικού πολιτιστικού γίγνεσθαι .

Υπήρξε η ψυχή αναρίθμητων δράσεων ,πολιτιστικών πρωτοβουλιών ,αναβιώσεων εθίμων ,παραστάσεων ων ουκ έστιν αριθμός .

Μάλιστα η εμπλοκή της στην εκδήλωση συνάντηση ARMENIA live που προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων αρμενικής καταγωγής από την Ευρώπη και τον κόσμο έφερε και τη δική της σφραγίδα.

Το κενό που αφήνει πραγματικά δυσαναπλήρωτο .

Πριν από λίγο την αποχαιρέτησε με ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητας Κομοτηνής Στεπάν Ματεοσιάν αναφέροντας: “Έζησες με λάμψη, έφυγες με λάμψη. Η φλόγα σου θα φωτίζει πάντα το δρόμο μας…

Συγκινητικός και ο αποχαιρετισμός της Προέδρου της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης Δώρας Κάσσα ενεργό μέλος της οποίας υπήρξε η εκλιπούσα επί 20 και πλέον χρόνια:

“Οι φίλοι, τα μέλη και το Δ.Σ. της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για τον αδόκητο θάνατο της αγαπημένης Τζένης Κασαπιάν.

Μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν θα είναι πια κοντά μας αυτό το ανήσυχο, χαρούμενο, δημιουργικό, εκλεπτυσμένο, εργατικό και βαθιά σεβαστικό προς τις Αρμένικες ρίζες του πλάσμα.

Απαρηγόρητα είναι τα μέλη της Θεατρικής μας Ομάδας, στην οποία συμμετείχε η Τζένη εδώ και 22 χρόνια με μεράκι και διάθεση μικρού παιδιού.

Στους οικείους και στα αγαπημένα της πρόσωπα εκφράζουμε την αγάπη και τη συμπαράστασή μας και μια βεβαιότητα, ότι η αύρα που αφήνει πίσω της η Τζένη είναι μυροβόλος, ότι η ίδια θα παραμείνει στις σκέψεις και στις αναμνήσεις μας ως πλάσμα ονείρου…Καλό Παράδεισο.

Υστερόγραφο: Αντί στεφάνου το Δ.Σ. της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης θα καταθέσει συμβολικό ποσό υπέρ του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης “Άγιοι Θεόδωροι“.

Τα λόγια αυτή τη στιγμή είναι φτωχά. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της . …

Back to top button