Τάκης Χαρίτου: διαφωνεί με την τροπολογία Χατζηδάκη και την εμπλοκή ιδιωτών λογιστών και δικηγόρων για τις εκκρεμείς συντάξεις

Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου: Η κυβέρνηση της ΝΔ αφού απαξίωσε τον ΕΦΚΑ και γιγάντωσε το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, τώρα επιχειρεί την ιδιωτικοποίησή του

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε ο κ.Χατζηδάκης στη Βουλή για την εμπλοκή ιδιωτών, δικηγόρων και λογιστών, στην απονομή των συντάξεων, δήλωσε:

Η κυβέρνηση της ΝΔ αφού απαξίωσε τον ΕΦΚΑ και επιδείνωσε δραματικά το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, οι οποίες έχουν φτάσει πλέον τις 450.000 προκαλώντας ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης στους εν αναμονή συνταξιούχους, καταθέτει διά του υπουργού της κου Χατζηδάκη προκλητική και απαράδεκτη τροπολογία στη Βουλή που προβλέπει την εμπλοκή ιδιωτών, δικηγόρων και λογιστών, στην απονομή των συντάξεων.

Οι ασφαλισμένοι που περιμένουν περισσότερο από δύο έτη για την έκδοση των συντάξεων, δεν αντέχουν άλλο χωρίς εισοδήματα. Με ευθύνη της κυβέρνησης, οι εν αναμονή συνταξιούχοι έχουν καταστεί «μη επιδοτούμενοι άποροι», που εμπαίζονται από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με την τμηματική καταβολή μέρους των συντάξεων τους. Και ενώ έχει ευθύνη η ΝΔ για τη γιγάντωση του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων, αντί να προχωρήσει στην ενίσχυση του ΕΦΚΑ με τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις και στην ψηφιακή αναβάθμιση της λειτουργίας του, που αποτελούν ουσιαστική προϋπόθεση για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, χρησιμοποιεί αυτό το πρόβλημα ως πρόσχημα για να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και μάλιστα με μόνιμο χαρακτήρα και για το μέλλον.

Ενώ ιδιαίτερα προκλητικό είναι το γεγονός ότι οι ασφαλισμένοι θα κληθούν να πληρώσουν τον λογαριασμό της εμπλοκής ιδιωτών στον ΕΦΚΑ, καθώς όπως αναφέρεται στην τροπολογία οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες ασκούν το έργο τους «μετά από ανάθεση» που γίνεται από τον ενδιαφερόμενο ασφαλισμένο. Ο υπουργός Εργασίας οφείλει να απαντήσει με σαφήνεια στη ρύθμιση ότι από αυτήν τη διαδικασία δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά οι ασφαλισμένοι/συνταξιούχοι.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη του Δημόσιου Διανεμητικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και αντιτίθεται στα κυβερνητικά σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΕΦΚΑ και της Επικουρικής Ασφάλισης.

Exit mobile version