ΑστυνομικάΤοπικές ειδήσεις

Τα προβλήματα των Αστυνομικών της Ροδόπης μεταφέρθηκαν στους 3 βουλευτές

Με τους βουλευτές της Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη ,Δημήτρη Χαρίτου και Ιλχάν Αχμέτ συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν Ροδόπης με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ευ.Κατρανίδη και την συμμετοχή  του μέλους της εκτελεστικής  γραμματείας ΠΟΑΣΥ ,εκπρόσωπου της ΕΑΥ στην Ομοσπονδία Σταυρούλα Τζατζανά.

Ευριπίδης Στυλιανίδης

Άκουσε τα προβλήματα και τις ανάγκες τους

και συζήτησε επί μακρόν μαζί τους στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής πρωτοβουλίες που σκέφτεται να αναπτύξει προς την φυσική και πολιτική ηγεσία για τα προβλήματα της τοπικής Υπηρεσίας και κυρίως του προσωπικού.

Άλλωστε κατά το πρόσφατο παρελθόν ανάλογες πρωτοβουλίες του έφεραν αποτελέσματα πχ ο εξοπλισμός με σύγχρονα κράνη της Ομάδας ΔΙΑΣ, η αύξηση του αποσπασμένου και μόνιμου προσωπικού, η πλήρης επανενεργοποίηση την Σχολής Αστυνομίας Κομοτηνής, ο προγραμματισμός πρόσληψης 100 Συνοριοφυλάκων με κριτήριο εντοπιότητας από τη Ροδόπη, η προμήθεια καινούριων οχημάτων.

Στην κατεύθυνση αυτή δεσμεύτηκε να κινηθεί και τώρα.

Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης πρόκειται να διεκδικήσει νέο εξοπλισμό ασφαλείας και κυρίως αλεξίσφαιρα γιλέκα που προστατεύουν τη ζωή των Αστυνομικών καθώς και αλεξίσφαιρες σκοπιές. Αύξηση της κάλυψης των ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ θέσεων με δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος ενόψει της αναβάθμισης της Εισόδου Νυμφαίας. Παράλληλα θα θέσει το ζήτημα της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για την Αστυνομία που έχει επιφορτισθεί πολλές πρόσθετες ευθύνες λόγω μεταναστευτικού και COVID-19 καθώς και την ένταξη της Ροδόπης στο πρόγραμμα ΑΣΠΙΔΑ και στο επίδομα απομακρυσμένων και παραμεθορίων περιοχών για το προσωπικό.

Τέλος ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σκοπεύει να θέσει το στεγαστικό ζήτημα κυρίως για το Αστυνομικό Τμήμα Σαπών που βρίσκεται εδώ και χρόνια σε άθλια κατάσταση.

Το Προεδρείο της Ένωσης ευχαρίστησε το Ε. Στυλιανίδη για τη διαχρονική συνεργασία και την έμπρακτη συμπαράσταση του στην Αστυνομία και ο Βουλευτής Ροδόπης από τη δική του πλευρά δήλωσε:

«Πρώτα από όλα σας ευχαριστώ όχι μόνο για τη διαχρονική συνεργασία μας, αλλά κυρίως για όσα με αυταπάρνηση προσφέρετε στην τοπική μας κοινωνία για την ασφάλεια των συμπολιτών μας. Θα προσπαθήσω να επιτύχω ότι περισσότερο μπορώ από τα θέματα που συζητήσαμε, όπως άλλωστε έπραξα και στο παρελθόν. Είναι αναγκαίο σε κάθε διεκδίκηση μας να είμαστε ενωμένοι, συντονισμένοι και ρεαλιστές στην προσέγγιση και νομίζω ότι θα καταφέρουμε αρκετά. Η ηγεσία σας μέχρι τώρα, πολιτική και φυσική ανταποκρίνεται θετικά με βάση τις πραγματικές δυνατότητες του Υπουργείου. Εμείς θα κάνουμε ότι πρέπει και θα επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό»

Δημήτρης Χαρίτου

Ο βουλευτής άκουσε με προσοχή τα αιτήματα τους για την ανάγκη κάλυψης των μεγάλων ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, με τις τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις που είναι σε εξέλιξη. Ακόμη την ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στο μεθοριακό σταθμό Νυμφαίας, την επάνδρωση και λειτουργία Αστυνομικού Τμήματος Μεταγωγών που έχει ιδρυθεί από το 2011, καθώς και την παροχή προστατευτικών και άλλων μέσων εξοπλισμού για την ασφαλή εκτέλεση των καθηκόντων τους κα.

Ο βουλευτής έκανε γνωστό ότι το προηγούμενο διάστημα ανέδειξε πολλά από τα αιτήματα των αστυνομικών στη Βουλή με παρεμβάσεις και ερωτήσεις, ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια της πολιτών της περιοχής. Άλλωστε για την επίλυση αυτών των αιτημάτων την αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση.

Ο βουλευτής τους διαβεβαίωσε ότι θα αναλάβει εκ νέου πρωτοβουλίες για να προωθήσει τα αιτήματα τους στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ιλχάν Αχμέτ

Ο βουλευτής σχολίασε μετά τη συνάντηση :

« Άκουσα με προσοχή τα αιτήματα τους και τους ενημέρωσα ότι ήδη από τον Οκτώβριο του 2020 είχα λάβει απαντήσεις, ομολογουμένως όχι επαρκείς, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν εκ μέρους μου όλες οι πρόσφορες ενέργειες στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου προκειμένου να αναδειχθούν εκ νέου τα ζητήματα και να λάβουμε τις δέουσες απαντήσεις που θα κινούνται στην λογική επίλυσης και όχι διαιώνισης των υφιστάμενων προβλημάτων.»

Back to top button