Δεν τα κατάφερε τελικά ο “γύπας της Κομοτηνής”-“Έφυγε ” την περασμένη Τρίτη

Οι τίτλοι τέλους της σύντομης ,όπως αποδείχθηκε ζωής του λεγόμενου “γύπα της Κομοτηνής” γράφτηκαν με τρόπο θλιβερό την περασμένη Τρίτη στην Κομοτηνή στο κτηνιατρείο στο οποίο φιλοξενούνταν και του είχαν προσφερθεί οι πρώτες βοήθειες όταν το περασμένο Σάββατο μέλη της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης κατάφεραν να τον πιάσουν στο Μεσοχώρι και να τον μεταφέρουν εκεί.

Η σύλληψή του έγινε με μία κουβέρτα και μάλλον ευκολότερα απ ότι θα ανέμενε κανείς , αφού το αρπακτικό είχε γύρει σε μία γωνιά του δρόμου εμφανώς όχι σε καλή κατάσταση.

Η Ροή μίλησε με την κτηνίατρο Εριφύλλη Κάστη η οποία και τον περιέθαλψε .Το πουλί εξέπνευσε την περασμένη Τρίτη ,πριν από μία εβδομάδα .Στο στομάχι του βρέθηκε βολίδα κυνηγετικού όπλου πιθανόν από κάποιο ζώο που πυροβολήθηκε (μάλλον αγριογούρουνο) και στη συνέχεια ο γύπας το έφαγε…Αυτό αρχικά δημιούργησε την εντύπωση πως το ίδιο είχε βληθεί από κυνηγό κάτι που όμως δεν ίσχυε.΄Ετσι η απόφραξη του εντέρου λόγω του μολύβδου ή κάποια άλλη αντίδραση πιθανολογείται ως την αιτία που του αφαίρεσε τη ζωή .

Φως φυσικά στα αίτια του θανάτου θα ριχθεί μετά τη σχετική νεκροψία που διενεργείται στη Θεσσαλονίκη.

Ο “Κροάτης ” γύπας έφτασε στην Κομοτηνή πρν από 2 μήνες μετά από μεταναστευτική …περιήγηση στην Βουλγαρία αλλά και στο δάσος της Δαδιάς απ όπου και πέρασε σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το δαχτυλίδι του. Άγνωστο γιατί και πως κατέληξε στην Κομοτηνή όπου ο δρόμος του τερματίστηκε ατυχώς πρόωρα θλίβοντας όσους παρακολούθησαν μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ την ιστορία του και την περιπλάνησή του στις ταράτσες και τις γειτονιές της Κομοτηνής αλλά και του Μεσοχωρίου…

Exit mobile version