ΚοινωνίαΕλλάδαΚορυφαίαΤοπικές ειδήσεις

Τα φιάσκο του ΕΟΔΥ στη Ροδόπη :έχασαν τα δείγματα που ελήφθησαν για κορωνοϊό μίας ολόκληρης ημέρας στην Κομοτηνή

Και λέγαμε και μείς πως και δεν βγήκε καμία ανακοίνωση από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης για τα δείγματα που ελήφθησαν στην Κομοτηνή την περασμένη Παρασκευή 30 \6;Γιατί μέχρι τότε αυτό γίνονταν …Η καθυστέρηση και το ενημερωτικό lockdown έκανε πολλούς να σκεφτούν ότι τα αποτελέσματα δεν θα ήταν το ίδιο θετικά όπως τις προηγούμενες μέρες..Και τι αποκαλύπτεται από το ΧΡΟΝΟ σήμερα; Ότι τα δείγματα «χάθηκαν» για αδιευκρίνιστο λόγο !!

Γράφει το ρεπορτάζ της εφημερίδας που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση :

«Τη διαδικασία της δειγματοληψία για κορωνοϊό μπορούν να επαναλάβουν αύριο Τρίτη, όσοι κάτοικοι Κομοτηνής είχαν υποβληθεί σε αυτήν την Τρίτη 30/06. Αυτό θα συμβεί καθώς τα δείγματα εκείνης της ημέρας “χάθηκαν” από τον ΕΟΔΥ για αδιευκρίνιστο λόγο και έτσι η δειγματοληψία εκλαμβάνεται ως μη γενόμενη. (Σύμφωνα με πληροφορίες τα δείγματα καταστράφηκαν από μεταφορική στην Αλεξανδρούπολη).

Ωστόσο, όσοι είχαν προσέλθει τη συγκεκριμένη ημέρα, ενημερώθηκαν ότι μπορούν να επαναλάβουν τη διαδικασία εφόσον το επιθυμούν.

Η ενημέρωσή τους έγινε από γραφείο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ, ωστόσο το ίδιο γραφείο δηλώνει αναρμόδιο να απαντήσει στο ερώτημα «τι συνέβη με τα τεστ της 30ης Ιουνίου» και παραπέμπει στον ΕΟΔΥ.»

Δηλαδή χάθηκαν δείγματα χωρίς να δώσει κανείς καμία εξήγηση ,χωρίς να ζητήσει κάποια συγνώμη ,χωρίς να ενημερώσει επίσημα τι θα πρέπει να κάνουν όσοι έδωσαν δείγμα τους .

Και δεν είναι το πρώτο φιάσκο του ΕΟΔΥ στην περιοχή

Το πρώτο ήταν τι ξεκίνημα των τεστ …εν κρυπτώ και παραβύστω την προηγούμενη εβδομάδα όταν την πρώτη μέρα ουδείς ενημερώθηκε για την παρουσία συνεργείων του ΕΟΔΥ στην Κομοτηνή. Η ανακοίνωση της Περιφέρειας βγήκε το βράδυ της ίδιας μέρας στις 10 30 !

Και ενώ είχε ανακοινωθεί ότι την Τετάρτη η δειγματοληψία θα γίνονταν μέχρι τις 4μμ ξαφνικά ,σε δύο σημείο διεκόπησαν περίπου στις 12,30μμ γιατί λέει ότι το ωράριο των υπαλλήλων είχε λήξει!(ξαφνικά)

Την επομένη μέρα ήρθε στα μέρη μας και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ ο οποίος και διαβεβαίωσε τους τοπικούς φορείς πως από την 1η Ιουλίου θα υπήρχε συνεργείο του ΕΟΔΥ στη Νυμφαία για δειγματοληψία .Σήμερα η Νυμφαία σφραγίστηκε για διερχόμενους τουρίστες από την ΕΕ.

Σοβαρότητα πάνω απ όλα στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη Ροδόπη για την οποία υπό άλλες συνθήκες θα γελούσαμε …Δυστυχώς

Back to top button
Close