ΚοινωνίαΚορυφαίαΚορωνοίός

Συζητάνε για πρόστιμα σε ανεμβολίαστους και νέα μέτρα λόγω της μετάλλαξης “Όμικρον”

Η μετάλλαξη Όμικρον αλλάζει τα δεδομένα. Και ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει νέα μέτρα. Το ποια θα είναι αυτά, θα το ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στην εισαγωγική του ομιλία, στο υπουργικό Συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης (Όμικρον) και θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών, ανέφερε η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του υπουργικού. 

Και ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να μάθουμε τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση είναι η αύξηση των rapid test για τους ανεμβολίαστους πολίτες από δυο σε τρία ή τέσσερα την εβδομάδα. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι στους πολίτες άνω των 60 ετών θα δοθεί μια περίοδος χάριτος να εμβολιαστούν, έως τα μέσα Ιανουαρίου. Μετά από την ημερομηνία που θα αποφασιστεί, μέσω της ΑΑΔΕ, θα τους επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο, ύψους 100 ή 150 ευρώ. 

Υπάρχουν επίσης σκέψεις, ειδικά ενόψει των γιορτών, να δοθούν δωρεάν self test και στους εμβολιασμένους πολίτες, μόνο και μόνο για να καταγραφεί καλύτερα η πορεία της πανδημίας. 

Δεν αποκλείεται να γίνει υποχρεωτική ξανά και στους ανοιχτούς χώρους η μάσκα (και όχι μόνο όταν υπάρχει συνωστισμός) ή ακόμη και να αποκλειστούν και από τους ανοιχτούς χώρους της εστίασης οι ανεμβολίαστοι πολίτες αλλά και επέκταση της τηλεργασίας ώστε να υπάρξει και λιγότερη κινητικότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σημειώνεται ότι πολλοί επιστήμονες έχουν ζητήσει σκληρά μέτρα, με τον Νίκο Καπραβέλο να ζητά lockdown παντού για όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες και να κλείσουν τα σχολεία πιο νωρίς για τις γιορτές. 

πηγή Newsit

Back to top button