Σύσκεψη στην Ξυλαγανή για την λειτουργία λυκειακών τάξεων στο Γυμνάσιο της πόλης-Συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών ,η Δντρια Δευτεροβάθμιας , ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ και τοπικοί φορείς

          Με την παρουσία του Δημάρχου Μαρωνείας- Σαπών κ. Ντίνου Χαριτόπουλου και της διευθύντριας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαίρης Κοσμίδου,  τη συμμετοχή της προέδρου της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μαρωνειας- Σαπών κ. Ολυμπίας Λούρμπα, του προέδρου της ΕΛΜΕ Ροδόπης κ. Μιχάλη Βασιλειάδη, του διευθυντή του Γυμνασίου Ξυλαγανής κ. Χρήστου Σαμαρά, του δημοτικού συμβούλου κ. Ευάγγελου Βαρνιτσιώτη, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τη λειτουργία λυκειακών τάξεων στο γυμνάσιο Ξυλαγανής από την  επόμενη σχολική χρονιά (2022-2023).

          Η σύσκεψη έγινε σε συνέχεια της θετικής εξέλιξης που είχε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαρωνείας- Σαπών το αίτημα λειτουργίας λυκειακών τάξεων στο γυμνάσιο Ξυλαγανής (ΦΕΚ Β΄ 2909-8-6-2022), αίτημα που υποστηρίχθηκε σθεναρά από τοπικούς θεσμικούς φορείς και προσωπικότητες. 

          Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την άποψη ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου οι μαθητές που ολοκλήρωσαν τη φοίτηση τους στο γυμνάσιο Ξυλαγανής να εγγραφούν στην Α΄ λυκειακή του ίδιου σχολείου και να στηριχθεί με αυτό τον τρόπο η λειτουργία του, δίνοντας ελπίδα για το μέλλον.

Exit mobile version