Συνεργασία του Ιλχάν Αχμέτ και του Δημάρχου Μαρώνειας Σαπών: φράγμα Ιασίου, αποζημιώσεις ,φυσικό αέριο ,παραλιακή ζώνη

Μία σειρά από σημαντικά ζητήματα του Δήμου Μαρώνειας Σαπών συζήτησαν ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος κατά την επίσκεψή του πρώτου στο Δήμο. Ο ίδιος ανέφερε για τη συνάντηση :

“Επισκέφθηκα σήμερα τον δήμαρχο Μαρωνείας -Σαπών, τον φίλο Ντίνο Χαριτόπουλο και είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνεργασία για όλα τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τον μεγάλο αυτό και ιστορικό δήμο της Ροδόπης.

Με χαρά άκουσα την προοπτική αξιοποίησης του φράγματος Ιασίου ενόψει της ολοκλήρωσης του έργου για την ύδρευση και την άρδευση της ευρύτερης περιοχής, ενώ επίσης θετικό είναι το γεγονός ότι προχωρούν οι αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών του Ιανουαρίου 2021.

Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις πληγέντων από την θεομηνία στις 10 Ιουλίου 2019 και το σύννομο του νέου διευρυμένου καταλογισμού, θα αναλάβω νέα κοινοβουλευτική πρωτοβουλία προκειμένου να αποδοθούν από το υπουργείο Εσωτερικών οι δίκαιες αποζημιώσεις προς όλους τους πληγέντες.

Είμαστε σε αγαστή συνεργασία με τον δήμαρχο και για το θέμα της δημιουργίας αναμονής στην διανομή του φυσικού αερίου στο ύψος των Σαπών προκειμένου να συνδεθεί το ΒΙΟΠΑ Σαπών με την παροχή φυσικού αερίου.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε, τέλος, για την ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης της Μαρώνειας και των δυνατοτήτων που υπάρχουν για να προσελκύσει τουριστική κίνηση, μετά την δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Με ικανοποίηση διαπίστωσα και την εξέλιξη των έργων στο δημοτικό κατάστημα Σαπών που θα προσδώσουν μια μεγαλύτερη λειτουργικότητα στον συγκεκριμένο χώρο και θα συμβάλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, ένα έργο που συμβαδίζει με τις ανάγκες της εποχής.

Σε κάθε περίπτωση προχωράμε μαζί με τις τοπικές κοινωνίες για να προσδώσουμε προστιθέμενη αξία και αίγλη, ακόμα και σε περιοχές που έχουν δεχθεί πολλαπλά αναπτυξια κά ρήγματα στα χρόνια της κρίσης, όπως είναι η περίπτωση του δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

Exit mobile version