Συνεργασία Δήμου Κομοτηνής  – Περιφέρειας ΑΜ-Θ στον τομέα της Υγείας

Έδωσαν τα χέρια Δήμος Κομοτηνής και Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης στον Τομέα της Υγείας μέσα από μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο. Συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών ΑΜ-Θ, Αριστείδης Μωυσιάδης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας, Δημήτρης Θεοδωρίδης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης, Ιωάννης Μουρτίδης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμμάτων ΝΠΔΔ ΚΕ.ΜΕ.Α, Αρχοντούλα Τσάτσικου και οι εκπρόσωποι των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Κομοτηνής, Αθηνά Μπελιά, Κωσταντινιά Λυμπερίδου, Ερασμία Πατρωνίδου, Ειρήνη Γκουτσιώτη και Χρήστος Σερμπέζης. Ο Αντιδήμαρχος και τα στελέχη του Δήμου Κομοτηνής ενημέρωσαν για τις δομές, τις δράσεις, τα προγράμματα που υλοποιούνται και συμφώνησαν με τα στελέχη της Περιφέρειας για ένα κοινό πλάνο δράσεων.  

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής ευχαρίστησε τους κ.κ. Μωυσιάδη και Θεοδωρίδη για την πρωτοβουλία. «Είμαστε ανοιχτοί σε κοινά προγράμματα καθώς στόχος μας είναι να στεκόμαστε αρωγοί των δημοτών απέναντι στα διαρκώς αυξανόμενα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο Δήμος Κομοτηνής, μέσα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του, διαμόρφωσε ένα πλάνο πρόβλεψης για τη στήριξη των αστέγων και των πολιτών  που έχουν ανάγκη καθημερινής σίτισης. Επίσης, θα διπλασιάσει την παροχή καυσόξυλων αλλά και τα είδη διατροφής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου».

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων δήλωσε πως είναι ο Δήμος είναι ανοιχτός στις προτάσεις. «Ευελπιστούμε σε μια αγαστή συνεργασία προς όφελος των δημοτών. Η υγεία και η πρόνοια αποτελούν προτεραιότητα για τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, ειδικά στις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία. Σταθήκαμε στο πλευρό όσων συνδημοτών μας είχαν ανάγκη εμβολιασμού στο σπίτι μέσα από το πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο Σπίτι’, και συνεχίζουμε τη διανομή στα σπίτια μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ για όσους δεν μπορούν να έρθουν στο Πολυλειτουργικό». Πρόσθεσε ότι  η Δημοτική Αρχή έχει την πρόθεση να δημιουργηθεί μια δομή που θα φιλοξενεί αστέγους, ειδικά στην παρούσα κρίσιμη οικονομικά περίοδο, πρόταση που είδαν θετικά και τα στελέχη της Περιφέρειας.   

Ο κ. Μωυσιάδης  δήλωσε ότι σκοπός της  συνάντησης ήταν η καταρχήν γνωριμία και η ανταλλαγή απόψεων γύρω από την κοινωνική πολιτική και τη δημόσια υγεία, η καταγραφή αναγκών και προτάσεων από πλευράς Δήμου Κομοτηνής, με έμφαση στην υποστελέχωση. «Παρουσιάσαμε το νέο ΕΣΠΑ με στόχο να εξετάσουμε τις ενδεχόμενες ανάγκες που μπορούμε να καλύψουμε για τον Δήμο  Κομοτηνής. Συζητήσαμε τη συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής. Επίσης, συμφωνήσαμε στη συνδιοργάνωση μιας εκδήλωσης μετά τη Γιορτή της Μητέρας στις 8 Μαΐου, για να τιμήσουμε τη μητέρα που αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο στη ζωή κάθε ανθρώπου».

Exit mobile version