ΑυτοδιοίκησηΚορυφαίαΤουρισμός

Συνεργασία Δήμου Κομοτηνής -Μητρόπολης Μαρωνείας Κομοτηνής για τον θρησκευτικό -προσκυνηματικό τουρισμό

Με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας Κομοτηνής Παντελεήμονα συναντήθηκε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής Πέτρος Ζωγράφου ο οποίος είναι γεγονός ότι κινείται με πολύ συστηματικό τρόπο πάνω στο θέμα της ανάδειξης της περιοχής .Συμφωνήθηκε η κοινή δράση στους τομείς του θρησκευτικού τουρισμού και της ανάδειξης των θρησκευτικών εκδηλώσεων αλλά και των σημαντικών μνημείων της Κομοτηνής και της παράλιας ζώνης.

Ο ίδιος ανάφερε για τη συνάντηση :

“Εξαιρετικά σημαντική ήταν η συνάντηση που είχα σήμερα με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.Παντελεήμονα στο πλαίσιο της υλοποίησης της τουριστικής στρατηγικής του Δήμου στην οποία ο θρησκευτικός και προσκυνηματικός τουρισμός κατέχει περίοπτη θέση.

Συμφωνήσαμε στην από κοινού στενή συνεργασία αλλά και την υλοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων που θα οδηγήσουν στην ανάδειξη και προβολή των ξεχωριστών θρησκευτικών μνημείων της περιοχής μας προκειμένου αυτά να καταστούν πόλος έλξης τουριστών και επισκεπτών όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από την ευρύτερη Βαλκανική περιοχή .

Προχωράμε άμεσα στον εμπλουτισμό του υλικού μας με υλικό που θα μας παραχωρηθεί από τη Μητρόπολη .

Ευχαριστώ θερμά τον σεβασμιότατο για την συνεργασία που είχαμε από την οποία είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν πολύ σημαντικά για τον τόπο μετρήσιμα αποτελέσματα .”

Back to top button