Συνεργασία Δημοτικής Βιβλιοθήκης με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει», στο πλαίσιο των εκδηλώσεών τους, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, στην προσπάθειά τους  να ενισχύσουν τη φιλαναγνωσία στα σχολεία και να συστήσουν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στους μαθητές, ξεκινούν πρόγραμμα πρωινών ξεναγήσεων στον χώρο της Βιβλιοθήκης. Αυτές θα έχουν τη μορφή διδακτικών επισκέψεων, συνδεδεμένων με γνωστικά αντικείμενα του σχολείου (όπως λογοτεχνία, γλώσσα, ιστορία γενική και τοπική, εικαστικά, θέατρο, εργαστήρια δεξιοτήτων κ.ά.). Οι επισκέψεις θα έχουν διάρκεια μίας διδακτικής ώρας και θα αφορούν αμιγή τμήματα.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν μπορούν να επικοινωνούν με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής και να προγραμματίζουν την επίσκεψή τους. Οι συναντήσεις θα λαμβάνουν χώρα στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης, όπου θα γίνεται μια σύντομη παρουσίαση  της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του υλικού που αυτή διαθέτει. Ταυτόχρονα, αν εκδηλωθεί ανάλογο ενδιαφέρον, μπορεί να παρουσιασθεί σε μικρές ομάδες το αρχείο τοπικής ιστορίας, το οποίο απόκειται στη Βιβλιοθήκη.  

Ταυτόχρονα θα υλοποιηθούν απογευματινά προγράμματα φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής, συνδεδεμένα με ήδη υλοποιούμενα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων. Τα προγράμματα αυτά θα υλοποιούνται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ και, συγκεκριμένα, με τον υπεύθυνο για τη φιλαναγνωσία, μέλος ΕΔΙΠ του ΤΕΦ ΔΠΘ, Σπύρο Κιοσσέ.

Η είσοδος στον χώρο επιτρέπεται για τους μαθητές με την επίδειξη 24ωρου self test και  για τους εκπαιδευτικούς με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού / νόσησης -έως 3 μήνες από τη διάγνωση.

Τηρούνται  όλα τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

Τηλ. επικοινωνίας: 2531022589

mail: vivkomot@otenet.gr, komotini.en.drasi@gmail.com

Exit mobile version