Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής

Συνεδρίασε χθες το πρωί το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής, με αντικείμενο την προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο 2023.

Στο συντονιστικό όργανο έγινε αρχικά ένας απολογισμός της περσινής περιόδου όπου αντιμετωπίστηκαν αρκετές πυρκαγιές, με πιο σημαντική την πυρκαγιά στο Παπίκιο όρος. Ο Δήμος Κομοτηνής σε όλες τις πυρκαγιές, όπου του ζητήθηκε, παρείχε βοήθεια με υδροφόρα, μηχανήματα έργου, καθώς και μικρά πυροσβεστικά που  χρησιμοποιούν οι εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα πρόληψης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων κατά την αντιπυρική περίοδο:

 α)  Προετοιμασία των μηχανημάτων οχημάτων προσωπικού του Δήμου Κομοτηνής για την παροχή βοήθειας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σε περίπτωση πυρκαγιάς

β) συντήρηση δημοτικού και κυρίως δασικού οδικού δικτύου με μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου

γ) καθαρισμοί σκουπιδιών σε κοινόχρηστους χώρους κοντά σε δάση και οικισμούς, με μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου, καθαρισμοί δασυλλίων σε οικισμούς και στο δάσος της Νυμφαίας από καύσιμη ύλη

δ) ενημέρωση των προέδρων των Κοινοτήτων καθώς επίσης των δημοτών για την τήρηση των μέτρων κατά την αντιπυρική περίοδο

ε) καθαρισμός οικοπέδων ιδιωτών που δεν προβαίνουν σε καθαρισμό από την καύσιμη ύλη σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία

στ) παροχή εξοπλισμού και πυροσβεστικών οχημάτων στις εθελοντικές ομάδες Ερυθρού Σταυρού και Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής προστασίας του Δήμου Κομοτηνής, Θέμης Τζενετίδης διαπίστωσε την άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων επισημαίνοντας την έγκαιρη έναρξη προετοιμασίας του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο και ευχήθηκε ένα ήσυχο καλοκαίρι χωρίς προβλήματα και σε περίπτωση που αυτά προκύψουν να είναι διαχειρίσιμα.  

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέμης Τζενετίδης, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Αδαμάντιος Ευτυχιάκος, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δια της αποστολής εισήγησης ηλεκτρονικά, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δασών Ν. Ροδόπης Ελευθέριος Τηγανούριας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ροδόπης Κωνσταντίνος Παπάζογλου, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, Αθανάσιος Αραμπατζίδης, ο Διοικητής Α.Τ. Κομοτηνής, Αθανάσιος Σιδηρόπουλος, ο Διοικητής Τ.Τ Κομοτηνής, Σταύρος Βαργεμιτζίδης, ο εκπρόσωπος της ΧΧΙΤΘ, Χρήστος Μάλαμας, ο εκπρόσωπος της 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ, Δημήτριος Αποστόλου, ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ροδόπης ,Κωνσταντίνος Παπαντωνίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Τμήμα Κομοτηνής, Κωνσταντίνος Θεοδοσιάδης, η εκπρόσωπος του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ιωάννα Χρυσούλα Ρόιδου και Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Υπηρεσιών του Δήμου (Περιβάλλοντος, Τεχνικών Υπηρεσιών, Κοινωνικών Υπηρεσιών κλπ.).

Exit mobile version