ΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Συνεχίζονται οι εργασίες επισκευής, συντήρησης και λειτουργικής αναβάθμισης του Δημαρχείου στις Σάπες

          Συνεχίζονται οι εργασίες της Β΄ φάσης για την επισκευή-συντήρηση και λειτουργική αναβάθμιση του Δημαρχείου στις Σάπες μετά την ανάδειξη του αναδόχου στο πλαίσιο του ανάλογου ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού που προκήρυξε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, το προηγούμενο διάστημα.

Το δημαρχιακό κατάστημα Σαπών το οποίο κατασκευάστηκε το 1951, ανακαινίστηκε για πρώτη φορά το 1997. Οι εργασίες που εκτελούνται σήμερα στο κτίριο αποτελούν τη δεύτερη ουσιώδη ανακαίνιση του με στόχο τη διαμόρφωση λειτουργικών χώρων μακροχρόνιας αντοχής. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μεγάλη αίθουσα  θα διαμορφωθεί σε χώρο γραφείων.

Οι εργασίες της Β΄ φάσης εκτελούνται σε συνέχεια και της προηγούμενης που αφορούσε στην εκτέλεση οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών.

Μεταξύ άλλων γίνεται αποξήλωση της παλαιάς μόνωσης και τοποθέτηση νέας σε όλο το κτίριο, αντικατάσταση των παλαιών παραθύρων, τοποθέτηση υαλότουβλων, αποξήλωση παλαιού ηλεκτρολογικού δικτύου και τοποθέτηση νέου, αποξήλωση παλαιών φωτιστικών σωμάτων και τοποθέτηση νέων. Οι εργασίες κρίνονται αναγκαίες τόσο για την συντήρηση όλου του κτιρίου όσο και για την εξασφάλιση μακροχρόνιας αντοχής των επισκευαστικών εργασιών που πραγματοποιούνται στο κτίριο.

Η ανακαίνιση του δημαρχιακού μεγάρου, το οποίο για πολλά έτη είχε εγκαταλειφθεί στην φθορά του χρόνου, στοχεύει στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, στην αναβάθμιση των χώρων του και της λειτουργικότητας του, με συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής και εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία υποδομών βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πολιτών και των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2023.

Back to top button