ΕλλάδαΚοινωνίαΤοπικές ειδήσεις

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το (μη) κλείσιμο του σχολείου της Πελεκητής-“Δεν με αγγίζουν οι απειλές ” λεει ο Δήμαρχος Ιάσμου

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση που σημειώθηκε μεταξύ του Δντη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν. Αφορμή η αναστολή λειτουργίας μόνο της Δ τάξης του Σχολείου της Πελεκητής μετά από κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό την οποία αποφάσισε ,βάσει των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων η Δνση.

Την απόφαση αυτή χαρακτήρισε “ε[επικίνδυνη” ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν ζητώντας το κλείσιμο ολόκληρης της Σχολικής Μονάδας .Η Δνση απάντησε με αυστηρό ύφος επισημαίνοντας ότι δεν θα “ανεχθεί” στο μέλλον εκφράσεις όπως αυτή που χρησιμοποιήθηκε από τον κ Μουμίν .Αυτή η επωδός ήταν που προκάλεσε την νέα “έκρηξη ” του Δήμαρχου ο οποίος δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο .

Σε χθεσινοβραδινή του ανάρτηση ο Δήμαρχος ρωτά γιατί έκλεισε ολόκληρο το Μειονοτικό Σχολείο Κομοτηνής μετά από ένα μόλις κρούσματα σε εκπαιδευτικό για 15 μάλιστα μέρες ενώ στην Πελεκητή στην οποία νόσησε και δεύτερη εκπαιδευτικός όπως αποκαλύπτει έκλεισε μόνο η Δ Τάξη. Μάλιστα τονίζει ότι οι “απειλές δεν τον αγγίζουν”

Ολόκληρη η απαντηση του Δημάρχου :


Το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ. για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων στην Ενότητα 4¨: <<Διαδικασία λήψης απόφασης για τη διακοπή λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων λόγω κρουσμάτων Covid – 19 >. αναφέρει ρητά : ΄΄Για τη σχετική απόφαση και γνώμη λαμβάνονται υπόψη οι παραπάνω οδηγίες, καθώς και τοπικά επιδημιολογικά και κοινωνικά δεδομένα.΄΄Η ένταξη της ΠΕ Ροδόπης σε περιοχές αυξημένου κινδύνου, η πυκνοκατοικημένη ΔΕ Αμαξάδων, επαφές εκπαιδευτικών, συνθήκες εκπαίδευσης και προαυλισμού μαθητών αποτελούν τοπικά επιδημιολογικά και κοινωνικά δεδομένα σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ.Όλα λοιπόν τα επιχειρήματα μας είναι βάσιμα και τεκμηριωμένα, ιδίως μελετημένα όταν αφορούν ζητήματα εκπαιδευτικά και δημόσιας υγείας.
Προς αποφυγή αμφισβήτησης των επιχειρημάτων μου όπως μου ζητήσατε κατονομάζω γεγονότα για να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα  :1. Η εκπαιδευτικός που διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό δίδασκε στην 3η, 4η, 5η και 6η τάξη του Μειονοτικού ΔΣ Πελεκητής, όπως επίσης επιβεβαιωμένα ήλθε σε επαφή και με άλλους εκπαιδευτικούς.2. Διαγνώστηκε και 2η εκπαιδευτικός θετική στον κορωνοϊο στο Μειονοτικό ΔΣ Πελεκητής και τελεί σε κατ’ οίκον απομόνωση. Δίδασκε στην 5η και 6η τάξη. Για ποιo λόγο δεν ανακοινώθηκε βάσει πρωτοκόλλου το 2ο επιβεβαιωμένο κρούσμα ;Γιατί δεν διακόπηκε η λειτουργία των τμημάτων που δίδασκε ή ολόκληρης της σχολικής μονάδας ;3. Για ποιο λόγο στις 05/10/2020 με ένα μόνο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε εκπαιδευτικό διακόπηκε για 14 ημέρες η λειτουργία ολόκληρου του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Μάστανλη Κομοτηνής ;Ποιο πρωτόκολλο, ποιες οδηγίες, ποιοι νόμοι εφαρμόστηκαν τότε και δεν εφαρμόζονται τώρα για το Μειονοτικό ΔΣ Πελεκητής ;4. Ποια άμεσα μέτρα και πότε θα τα λάβετε για να αποφύγουμε τη συρροή επαφών και την ευρεία διασπορά κρουσμάτων στην εκπαιδευτική, μαθητική και τοπική κοινωνία ; 
κ. Διευθυντά,Η δημόσια, τεκμηριωμένη, εμπεριστατωμένη τοποθέτηση ενός Δημάρχου, που εμπράκτως αγωνιά για τους δημότες του δεν προκαλεί καμία ανησυχία και φόβο στην κοινωνία.
Αντιθέτως φόβο και ανησυχία προκαλεί στην κοινωνία το γεγονός ότι ;1. Η Διευθύντρια του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου, κα. Βιδούρα Χριστίνα αποκάλεσε Οργουελικό Big Brother τον Δήμαρχο Ιάσμου, προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψη μου.2. Η Διευθύντρια του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου, κα. Βιδούρα Χριστίνα, τελώντας το ποινικό αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων ισχυρίστηκε δημόσια και ενώπιον τρίτων ότι εργαζόμενη του Δήμου Ιάσμου βρέθηκε θετική σε κορωνοϊό, ενώ όλα τα δείγματα των εργαζομένων μας ήτανε αρνητικά. 
Έντονο προβληματισμό προκαλεί στην κοινωνία το γεγονός ότι ;Εσείς ως αρμόδιος από το Νόμο προϊστάμενος της, δεν την έχετε ελέγξει πειθαρχικά έως σήμερα. 
κ. Διευθυντά,Είμαι πάντα ανοικτός σε δημόσιο, διαφανή διάλογο, με αντιπαράθεση επιχειρημάτων.Δεν μπορώ όμως να δεχτώ την ατυχή έκφραση σας ότι προκαλώ φόβο και ανησυχία στην κοινωνία.Όταν δε αυτή η έκφραση χρησιμοποιείται από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προς Δήμαρχο αποτελεί μέγα θεσμικό ατόπημα. Ελπίζω να μην επαναληφθεί.
Τέλος αν η τοποθέτηση σας,” Δεν θα αποδεχτούμε επανάληψη ανάλογου περιστατικού ” ;αποτελεί ” έμμεση απειλή ”, έχω αποδείξει διαχρονικά με την πορεία μου, ότι απειλές από όπου και αν προέρχονται, σε όποιο βαθμό και αν εκφράζονται, δεν με αγγίζουν, δεν με φοβίζουν, αντιθέτως με καθηλώνουν πολύ περισσότερο στον μοναδικό στόχο μου, ο οποίος είναι να υπηρετώ όσους με εμπιστεύονται πιστά και σύμφωνα με τις αρχές και αξίες μου.
                                                                         Μουμίν Οντέρ                                                                       Δήμαρχος Ιάσμου

Back to top button