ΚορυφαίαΚορωνοίός

Συνεχίζει χωρίς κρούσματα η Ροδόπη- Από τα φαρμακεία εξακολουθεί η διάθεση των self test

Συνεχίζει χωρίς κρούσματα η Ροδόπη και σήμερα.Στη Θράκη σημειώθηκε ένα μόλις νέο κρούσμα και αυτό στην Ξάνθη.Ο Έβρος και συνεχίζει και αυτός covid free.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες της Ροής έχασε τη μάχη 60 χρονη γυναίκα από τη Ροδόπη η οποία νοσηλεύτηκε για τρεις εβδομάδες στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης .

Στο μεταξύ θα συνεχιστεί κανονικά η διάθεση των self test από τα φαρμακεία, όπως αποφάσισε με ψήφους 11 υπερ, 3 κατά και 1 λευκό το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Κατά τη διάρκεια του ΔΣ αποφασίστηκε ως προϋπόθεση στην κυβέρνηση τα 4 τεστ να δίνονται μαζικά στους δικαιούχους, για να μην δημιουργείται συνωστισμός στα φαρμακεία, δηλαδή 4 τον Ιούλιο και 4 τον Αύγουστο. Ωστόσο, ανοικτό παραμένει τι θα αποφασίσουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής και Αχαΐας, καθώς έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη συνέχιση της διανομής. Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας αναμένεται να αποφασίσουν μέσα στην εβδομάδα.

“Το αίσθημα ευθύνης για την προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας και η κοινωνική μας ευαισθησία για την προστασία των πολιτών δεν μας επιτρέπουν άλλες σκέψεις. Ως Φαρμακοποιοί στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και στηρίζουμε την προστασία τους από τον κορονοϊό“, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς.

Υπογραφή σύμβασης για δυο ακόμη μήνες

Με δεδομένο ότι μέχρι 30 Ιουνίου οι φαρμακοποιοί θα συνέχιζαν τη διάθεση των self test, μένει να υπογράφει η επέκταση της σχετικής σύμβασης με την κυβέρνηση για δυο ακόμα μήνες, καθώς στη συνέχεια με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα θα επανεξεταστεί η συνέχιση ή όχι του μέτρου.

1

Υπενθυμίζεται ότι την πρηγούμενη εβδομάδα το τέλος του μέτρου των self test για τους πλήρως εμβολιασμένους, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Back to top button