ΚοινωνίαΚορυφαία

Συνάντηση του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ με τον Αυστραλό Πρέσβη

Με τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα συναντήθηκε σήμερα ο βουέυτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ κατά την διάρκεια επίσκεψη του πρώτου στην Κομοτηνή. Ο βουλευτής ανάφερε σε σχετική του ανάρτηση :

” Είχα την χαρά να συναντήσω σήμερα στην Κομοτηνή τον πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα κ. Arthur Spyrou, με τον οποίο συζητήσαμε για θέματα συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα των πολιτιστικών ανταλλαγών, των επενδύσεων και των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και Αυστραλίας.

Η Αυστραλία είναι μια χώρα με βαθιά γνώση στον τομέα των μειονοτήτων, με δυναμική ελληνική παροικία και με αρκετούς συμπατριώτες από την Θράκη που έχουν μεταναστεύσει εκεί. Παράλληλα, κρατώ τους ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Αυστραλία που ξεκίνησαν, ήδη, από τις επαφές μου με τον προηγούμενο πρέσβη και την ανταλλαγή εμπειριών για την λειτουργία των πολυπολιτισμικών κοινωνιών.

Επεσήμανα, τέλος, στον κ. Spyrou, το τεράστιο γεωπολιτικό ενδιαφέρον που έχει η περιοχή της Θράκης αλλά και ως ευκαιρία για την ανάπτυξη επενδυτικών προγραμμάτων, σε μια εποχή που η οικονομική διπλωματία χαράσει τις προοπτικές του μέλλοντος στις σχέσεις μεταξύ των χωρών.” κατέληξε ο κ Ιλχάν Αχμέτ

Back to top button