ΚοινωνίαΤοπικές ειδήσεις

Συνάντηση βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου με τον δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών για την επόμενη μέρα από την καραντίνα και όχι μόνο

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τον δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο στο δημαρχείο στις Σάπες μαζί με τον υπεύθυνο του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Χ.Αυγερίδη, και είχε αναλυτική ενημέρωση για τις νέες ανάγκες που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και τα προβλήματα που θέτει ως προτεραιότητες το επόμενο διάστημα ο Δήμος.

 Ο βουλευτής τόνισε πως «οι Δήμοι της χώρας, όπως ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών σήκωσαν ένα πολύ μεγάλο βάρος στη διάρκεια της πανδημίας (καθαριότητα, απολυμάνσεις)». Ενώ σημείωσε «στη δεύτερη φάση της πανδημίας που βρισκόμαστε θα σηκώσουν ακόμη μεγαλύτερο. Οι απώλειες εσόδων του Δήμου, λόγω της μετάθεσης καταβολής των δημοτικών τελών, των δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου που τρέχουν, θα έπρεπε να είχαν ήδη καλυφθεί οικονομικά από την κυβέρνηση, δυστυχώς όμως άρχισαν ήδη επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου».

Ο βουλευτής υπενθύμισε την παρέμβαση που είχε κάνει στα μέσα Απριλίου στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο με ερώτησή του για την έκτακτη ενίσχυση των Δήμων της ΠΕ Ροδόπης, λόγω των πολλών ιδιαιτεροτήτων και της πληθυσμιακής τους σύνθεσης .Ο βουλευτής άκουσε με προσοχή τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που έχει  ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών, μεταξύ άλλων, το πρόβλημα της ύδρευσης, την ίδρυση Κτηματολογικού Γραφείου και παραρτήματος Σχολής Μαθητείας ΟΑΕΔ στις Σάπες, το υποκατάστημα Εθνικής Τράπεζας στις Σάπες. Ο βουλευτής εξέφρασε την υποστήριξή του λέγοντας ότι είμαστε στην ίδια κατεύθυνση και ότι χρειάζεται να  αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα για όλα τα παραπάνω, ενώ ενημέρωσε τον δήμαρχο για πρωτοβουλίες που ήδη έχουν αναληφθεί.

Αναφορά επίσης έγινε και στις πρωτοβουλίες του βουλευτή για την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στις Σάπες ,την αποζημίωση των βαμβακοπαραγωγών και καπνοπαραγωγών  για το 2018 καθώς και τις αποζημιώσεις περιουσιών από το χαλάζι της 10ης Ιουλίου του 2019.

Back to top button