Συνάντηση Ιλχάν-Μέτιου για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ροδόπης

Χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση για την προώθηση ζητημάτων της περιοχής είχε σήμερα στο γραφείο του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, κ. Χρήστου Μέτιου, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ.

Ο βουλευτής Ροδόπης ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ για την ενεργοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στη αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών του Ιανουαρίου και των προηγουμένων ημερών, καθώς και για τις τεχνικές παρεμβάσεις που έγιναν και γίνονται στις περιοχές που αντιμετωπίζουν συνεχή και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια, όπως είναι ιδιαίτερα η ανατολική Ροδόπη, χωρίς όμως τα προβλήματα να περιορίζονται μόνο σε εκείνο το σημείο.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ άκουσε τις απόψεις του περιφερειάρχη για την ανάγκη αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο ευθύνης των αντιπλημμυρικών έργων και τα πολύπλοκα γραφειοκρατικά προβλήματα που ανακύπτουν κάθε φορά στην συνεργασία με τους φορείς της κεντρικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, έγινε λόγος εκ μέρους του κ. Μέτιου για τα κονδύλια που είναι διαθέσιμα να δεσμευτούν από το ΕΣΠΑ της περιφέρειας αλλά και για τον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ προκειμένου να περιλαμβάνει υψηλότερες προβλέψεις για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και την αντιπλημμυρική προστασία στο πλαίσιο της έντασης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.            

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Ροδόπης εξέφρασε την διάθεση του να γίνει καλός αγωγός των αιτημάτων της Περιφέρειας και των Δήμων προς την κυβέρνηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ώστε να προωθηθούν άμεσα και πρακτικά ζητήματα αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ροδόπης που εκκρεμούν για δεκαετίες, κοστίζοντας σε ανθρώπινες ζωές και μεγάλες απώλειες στις περιουσίες και την αγροτική παραγωγή των συμπολιτών μας.

Επιφυλάχτηκε ,δε, να τοποθετηθεί περαιτέρω, αναμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις του κ. Μέτιου σχετικά με τα προτεινόμενα έργα και τις πρωτοβουλίες που θα λάβει το προσεχές χρονικό διάστημα.  

Exit mobile version