Σύγχυση από τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ :8 παραμένουν τα γνωστά κρούσματα στη Ροδόπη -43 νέα στην Ξάνθη

Σύγχυση έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Ροδόπης οι ανακοινώσεις των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα σύμφωνα με το ημερήσιο δελτίο του ΕΟΔΥ σύμφωνα με το οποίο σήμερα προστέθηκαν άλλα 55 στα ήδη γνωστά.

Άξιο προβληματισμού αποτελεί το γεγονός ότι από τα 55 αυτά κρούσματα τα 49 εντοπίστηκαν σε Ροδόπη και Ξάνθη.

Όταν η πληροφορία λοιπόν μεταδίδεται έτσι ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι θέλει για τη διασπορά του ιού και οι φήμες έδωσαν και πήραν αφού είναι γνωστό ότι στο Αγίασμα έγινε σήμερα λήψη υλικού από το σύνολο των κατοίκων .

Τελικά το απόλυτα επιβεβαιωμένο ρεπορτάζ της Ροής αποκαλύπτει ότι από τα 49 κρούσματα τα 43 αφορούν στην Ξάνθη και συγκεκριμένα τον Εχίνο όπου η πανδημία έχει λάβει πλέον καθολικές διαστάσεις ενώ στη Ροδόπη καταγράφηκαν 6 κρούσματα .Πρόκειται για τα γνωστά που αναφέρουμε ήδη από το πρωί και σχετίζονται με τα αρχικά 2 του Αγιάσματος .

Συνεπώς μέχρι αυτή τη στιγμή και μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα από το Αγίασμα τα κρούσματα στη Ροδόπη που βρίσκονται σε καραντίνα είναι 8 και στη συντριπτική τους πλειοψηφία ασυμπτωματικά .

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας η 36χρονη γυναίκα δεν ταξίδεψε καθόλου τον τελευταίο καιρό ούτε ήρθε σε επαφή με κάποιον από την ορεινή Ξάνθη συνεπώς φαίνεται ότι το κρούσμα προέκυψε από την δραστηριότητα της στην περιοχή.

Με δεδομένο το αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου και για έλεγχο στην Κομοτηνή , καλό θα είναι όλοι να λαμβάνουν τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας, κυρίως οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι όταν κινούνται σε κλειστούς χώρους μαρκετς κλπ.

Exit mobile version