ΚορυφαίαΚοινωνίαΠεριβάλλον -Φύση

Συγχαρητήρια από τον βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ στους μαθητές του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου για την πανελλαδική πρωτιά τους στην ανακύκλωση

Για τρίτη φορά πρώτο σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικό αναδείχθηκε το 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής που συμμετείχε στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης που υλοποίησε ο Δήμος Κομοτηνής.

Ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ επισκέφθηκε σήμερα το σχολείο για να συγχαρεί μαθητές ,εκπαιδευτικούς και γονείς για την συνέπεια στην ανακύκλωση και φυσικά την προστασία του περιβάλλοντος. Ο ίδιος δήλωσε μετά την επίσκεψη στα τοπικά ΜΜΕ:

“Επισκέφθηκα σήμερα το 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής προκειμένου να συγχαρώ τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και τους κηδεμόνες τους για την εξαίρετη προσπάθεια τους στον τομέα της ανακύκλωσης που τους οδήγησε σε πρωτιά στην συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών τόσο στον Δήμο Κομοτηνής όσο και πανελλαδικά.

Παράλληλα, στις δηλώσεις μου εξήρα και την συμμετοχή και βράβευση τους στον τομέα της ρομποτικής καινοτομίας, καθώς οι μαθητές και μαθήτριες του συγκεκριμένου σχολείου διακρίθηκαν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με τις κατασκευές τους για την συλλογή των κερασιών, του καπνού και την εκτροφή των βοοειδών.

Μάλιστα, μια ομάδα μαθητών με τους εκπαιδευτικούς τους αναχωρούν για την Αθήνα με προορισμό να συμμετάσχουν στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής. Το μήνυμα μου είναι το εξής: Το μειονοτικό σχολείο είναι ένα καλό σχολείο, που όταν οι δάσκαλοι, οι γονείς και οι μαθητές αγωνίζονται και συντονίζονται, μπορεί να δημιουργούνται θαύματα. Συγχαίρουμε αυτά τα παιδιά, τους ευχόμαστε να φέρουν ακόμα ένα βραβείο από την Αθήνα και σε ό,τι αφορά την Πολιτεία, την καλούμε να στηρίξει ακόμα περισσότερο το Μειονοτικό Σχολείο. Το συγκεκριμένο σχολείο είναι ένα δικαίωμα επιλογής και υπάρχει η υποχρέωση σε όσα παιδιά επιλέγουν το δίγλωσσο περιβάλλον του Μειονοτικού σχολείου να στηρίζονται και εκπαιδευτικά και από άποψη υλικοτεχνικής υποδομής και να ενθαρρύνονται στην προσπάθεια τους για να κατακτήσουν την ισότητα στην γνώση και για τις προοπτικές τους για το μέλλον στην κοινωνία μας.”κατέληξε

Back to top button