Αγροτικά νέαΚορυφαία

Στους λογαριασμούς των παραγωγών εντός των επομένων ημερών το “90άρι” των καπνών της Ροδόπης -Συμψηφισμός για εκείνους που έλαβαν επιστρεπτέα προκαταβολή

Στους λογαριασμούς των καπνοπαραγωγών ίσως και σήμερα αλλά πιθανότητα μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κατατεθεί η ¨κορωνοενίσχυση” για τον καπνό το γνωστό 90άρι ανά στρέμμα για το οποίο έγινε μεγάλος αγώνας από θεσμικούς του τόπου μας .

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η συγκεκριμένη κορωνοενίσχυση που αφορά ,τουλάχιστον για τα καπνά της Ροδόπης το έτος 2021συμπεριλαμβάνεται σε μία συνολική που συμπεριλαμβάνει επίσης σύκα ,ελιές (πλην καλαμών)και λεβάντα, έχει συνολικό ύψος 19,4 εκ ευρώ .

Ειδικά για τα καπνά το ποσό που θα καταβληθεί στους παραγωγούς της Ροδόπης θα είναι 4,2 εκ ευρώ ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ποσό θα συμψηφιστεί με την επιστρεπτέα ενίσχυση που έλαβαν, το γνωστό 1000άρικο πριν από 1,5 χρόνο. Όσοι δεν έλαβαν τη σχετική προκαταβολή θα το δουν στους λογαριασμούς στο ακέραιο.

Ενας αγώνας θεσμικών δικαιώνεται και ένας νέος ξεκινά αφού όπως έχει δηλώσει και ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ ο επόμενος στόχος είναι να ληφθεί ανάλογη ενίσχυση και για το έτος 2022 που επίσης η καλλιέργεια που δυστυχώς εγκαταλείπεται δέχτηκε σοβαρό πλήγμα.

Back to top button