Στους Δήμους Μαρώνειας Σάπων ,Ιάσμου και Αρριανών ο Υφυπουργος Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου

Στη Ροδόπη σήμερα περιόδευσε ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου ο οποίος επισκέφθηκε τους Δήμους Μαρώνειας Σαπών ,Αρριανών και Ιάσμου όπου συναντήθηκε με τους Δημάρχους σε συναντήσεις που έγιναν σε άριστο κλίμα .Και πώς να μην γίνουν δηλαδή αφού ο Υπουργός δεν έχει χαρτοφυλάκιο με αρμοδιότητες σοβαρές οπότε οι επαφές του μάλλον προσομοιάζουν με εκείνες μίας πολιτικής εθιμοτυπίας όπου περισσεύουν οι καλές κουβέντες και εκλείπει το ουσιαστικό περιεχόμενο.

Σάπες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα  στο δημαρχιακό κατάστημα Σαπών η συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών(Μακεδονίας-Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου με τον Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών κ Ντίνο Χαριτόπουλο.

Η συνάντηση των δύο ανδρών ήταν η τρίτη, αφού έχουν προηγηθεί δύο συναντήσεις τους στο υφυπουργείο στην Θεσσαλονίκη  κι αυτό αποτυπώθηκε στο ιδιαίτερα φιλικό και δημιουργικό χαρακτήρα της.

Ο Δήμαρχος ,αφού ευχαρίστησε τον κ.Θ.Καράογλου για το ενδιαφέρον του που δείχνει για θέματα του Δήμου ,κατέθεσε στοχευμένα αιτήματα και προτάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλήματος ύδρευσης, την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Μαρώνειας, την προσέλκυση επενδύσεων, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την καταπολέμηση της ανεργίας, την ενίσχυση των υποδομών της περιοχής

Ιασμος

«Σε εξαιρετικά ζεστό και εγκάρδιο κλίμα συναντηθήκαμε με τον Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης κο. Θεόδωρο Καράογλου…» ανέφερε με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.

Φιλλύρα

Τον Δήμο Αρριανών επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Θόδωρος Καράογλου.

Τον υφυπουργό υποδέχθηκαν στο δημαρχείο Αρριανών ο Δήμαρχος Αμέτ Ριτβάν, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μολλά Αλή Μεμέτ Ισμαήλ και ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Φιλλύρος Μεμέτ Σερδάρ.

Στην συζήτηση που ακολούθησε παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο Αρριανών η φυσιογνωμία του Δήμου και τα χαρακτηριστικά του και τέθηκαν υπόψου του υφυπουργού θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορούν τον Δήμο.

Επιβεβαιώθηκε η στήριξη του Υπουργείου στο αίτημα του Δήμου για στελέχωση της Τεχνικής του Υπηρεσίας, που λειτουργεί με δύο (2) μόνο μηχανικούς, ζητήθηκε η υποστήριξη στην θετική έκβαση των προτάσεων που έχει υποβάλει ο Δήμος Αρριανών στις προσκλήσεις του Φιλόδημου και αφορούν την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες, την εγκατάσταση μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες, την δημιουργία στάσεων για το επιβατικό κοινό και την προμήθεια εξοπλισμού για την λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου Δοκού.

Στην συνέχεια της συζήτησης αναλύθηκετο ζήτημα της χρηματοδότησης της δράσης για την εγκατάσταση εξοπλισμού αυτόματου ελέγχου εσωτερικών δικτύων ύδρευσης και διανομής πόσιμου ύδατος στον Δήμο, θέμα για το οποίο ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε να διερευνήσει της εξεύρεση λύσης με τον Υπουργό Εσωτερικών.

Με την λήξη της συνάντησης ο Δήμαρχος Αρριανών δώρισε στον Υφυπουργό ένα καλάθι «με εκλεκτά και αγνά προϊόντα, που παράγονται στο τόπο μας, όπως το μέλι του ορεινού όγκου, το ταχίνι και τα τοπικά λουκούμια» και του ανέφερε ότι «ο τόπος μας έχει μακρά παράδοση στον πρωτογενή τομέα και παράγει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας».

Exit mobile version