Στον Υπουργό Περιβάλλοντος από το βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου το ψήφισμα του Δήμου Μαρώνειας Σαπών κατά του χρυσού

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου κατέθεσε μέσω του Προεδρείου της Βουλής αναφορά προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας την επιστολή-ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας – Σαπών με την οποία εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στη λειτουργία χρυσωρυχείων στη Θράκη, ενώ καλεί όλους τους πολίτες και τοπικούς φορείς  να σταθούν αρωγοί ώστε να μην προχωρήσει η διαδικασία για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: «Ομόφωνα αντίθετο το δημοτικό συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών στη λειτουργία χρυσωρυχείων στη Θράκη»

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορά την επιστολή-ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας – Σαπών με την οποία εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στη λειτουργία χρυσωρυχείων στη Θράκη, ενώ καλεί όλους τους πολίτες και τοπικούς φορείς να σταθούν αρωγοί ώστε να μην προχωρήσει η διαδικασία για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή.

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι μετά την κύρωση της νέας συμφωνίας μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» το δημοτικό συμβούλιο Μαρωνείας – Σαπών έλαβε ομόφωνη απόφαση με την οποία διατρανώνει για μία ακόμη φορά την κάθετη άρνησή του στη λειτουργία χρυσωρυχείων στη Θράκη, αφού αποτελεί και καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας. 

Επισυνάπτεται η επιστολή- ψήφισμα.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 05-04-2021

Ο καταθέτων βουλευτής

Χαρίτου Δημήτριος

Exit mobile version