ΕλλάδαΑυτοδιοίκησηΚορυφαία

Στον Κέχρο σήμερα ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα -Παρακολούθησε άσκηση διάσωσης από ανεμογεννήτρια με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ και στελέχη Πυροσβεστικής και ΕΜΑΚ

Στον Κέχρο ,στο Αιολικό Πάρκο “Γραμματικάκι” βρέθηκε σήμερα ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Xiao Junzheng όπου ,μαζί με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο και φυσικά στελέχη της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, παρακολούθησε άσκηση διάσωσης από ανεμογεννήτρια που διοργάνωσε η κινέζικη εταιρεία China Energy η οποία και δώρισε σχετικό εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης.

Όπως ανάφερε σε σχετική ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος:

“Ήταν χαρά μου να καλωσορίσω στην ορεινή Ροδόπη και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, Xiao Junzheng, και τον αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της China Energy, ZhangDaiyue, όπου παρακολουθήσαμε άσκηση διάσωσης από ανεμογεννήτρια της ΕΜΑΚ στο αιολικό πάρκο Γραμματικάκι Κέχρου.

Στο χαιρετισμό μου επεσήμανα ότι τα τελευταία χρόνια, η γεωπολιτική αναβάθμιση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον τομέα της ενέργειας είναι συνεχής και πως πέρα από τις επενδύσεις στο φυσικό αέριο, στοχεύουμε και σε επενδύσεις στις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας όπως η αιολική. Υπογράμμισα δε ότι είμαστε ανοιχτοί σε επενδύσεις που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και που λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού.

Συνεχάρην την China Energy για την πρωτοβουλία της να διοργανώσει την επίδειξη διάσωσης από την ΕΜΑΚ και να πραγματοποιήσει δωρεά εξοπλισμού στην 4η ΕΜΑΚ.Το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΜΑΚ είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αξίζει της στήριξης όλων μας.Η δε επίδειξη διάσωσης ήταν εντυπωσιακά άρτια και απέδειξε για άλλη μια φορά την το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας της ΕΜΑΚ. Θερμά συγχαρητηρια!” κατέληξε ο Περιφερειάρχης .

Η επίδειξη όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες εντυπωσιακή…

Back to top button