Με στόχο κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες για τη νεολαία ο Δήμος Κομοτηνής και η UNΙSEF υπέγραψαν σήμερα μνημόνιο συνεργασίας (web tv)

Μνημόνιο Συνεργασίας συνυπογράφηκε σήμερα στην Τσανάκλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κομοτηνής παρουσία μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και νέων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Κομοτηνής μεταξύ του Δημάρχου Κομοτηναίων Γιάννη Γκαράνη και   της Αναπληρώτριας Εκπροσώπου του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, Ασπασίας Πλακαντωνάκη, με σκοπό να συνεργαστούν για  την εφαρμογή της πρωτοβουλίας  «ΠΟΛΕΙΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ».Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Γιάννης Κυριαζής .

Να σημειωθεί ότι η Κομοτηνή είναι η 12η πόλη ή καλύτερα ο 12ος Δήμος στη χώρα που συνυπογράφει τη σχετική σύμβαση συνεργασίας .

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Κομοτηνής, το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono, η ΚοινΣΕπ «Θράκης Κίνητρο» και η UNICEF GREECE σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, διοργάνωσαν εκδήλωση με τη συμμετοχή νέων και  τίτλο: «Σχεδίασε το μέλλον σου η φωνή σου μετράει» που περιλάμβανε :

Παρουσίαση από την Λίνα Αντάρα, Υπεύθυνη προγραμμάτων Νεολαίας της UNICEF και την Σοφία Μανσόλα, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Junior Achievement Greece:

 α. σχετικά με την έννοια του ενεργού πολίτη και το δικαίωμα συμμετοχής των Νέων στη λήψη αποφάσεων, όπως αυτό αποτυπώνεται στο άρθρο 12 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού β. Παρουσίαση της πλατφόρμας U-Report  και γ. Παρουσίαση του εργαλείου FunDoo για την ανάπτυξη δεξιοτήτων του 21ου  αιώνα από το Junior Achievement.

Στη συνέχεια   ακολούθησε ηλεκτρονική διαβούλευση με θέμα «Τι θα θέλατε από τις τοπικές αρχές για να γίνουν οι πόλεις σας πιο φιλικές προς τα παιδιά και τους νέους;» με σκοπό να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των Νέων για την ανάπτυξη των σχεδίων δράσης του προγράμματος «Πόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά και τους Νέους».

Ακολουθούν εικόνες παό την υπογραφή του μνημονίου και δηλώσεις του Δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, της Αναπληρώτριας Εκπροσώπου του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, Ασπασίας Πλακαντωνάκη καθώς και του Αντιδημάρχου Παιδείας Γιάννη Κυριαζή

Exit mobile version