ΚοινωνίαΚορυφαία

Στις 8 Μαϊου ψηφίσουν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για το όνομα του κόμματος-Μέχρι τις 4 Μαϊου οι αιτήσεις των υποψηφίων-Πόσοι σύνεδροι εκλέγονται σε κάθε Δήμο της ΑΜΘ

Στην τελική ευθεία για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, το «σπάσιμο» των κομματικών τειχών και την εδραίωση ενός ανοικτού κόμματος μπαίνει η Χαριλάου Τρικούπη.

Στις 8 Μαΐου εκλέγονται τα μέλη των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων καθώς και οι 4.200 σύνεδροι ενόψει του 3ου Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, που θα λάβει χώρα στις 20-22 Μαΐου στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ αλλά και την επιλογή του ονόματος της παράταξης στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Η πολιτική προίκα των 270 χιλιάδων ψηφοφόρων στις διαδικασίες για την ανάδειξη Προέδρου τον Δεκέμβριο σε συνδυασμό με την ρητή δέσμευση του Νίκου Ανδρουλάκη για ανανέωση-ενότητα-πολιτική αυτονομία έχουν θέσει σε εγρήγορση τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αυτό που εκπέμπεται σε όλους τους τόνους είναι πόσο απλή είναι η διαδικασία, αλλά και οι αυξημένες δυνατότητες εκλογής των ενδιαφερόμενων συνέδρων χάρις τη μονοσταυρία, ανοίγοντας το κόμμα στην κοινωνία και βάζοντας στο περιθώριο τους κομματικούς μηχανισμούς. Δηλαδή κάνοντας στην πράξη ξανά ελκυστική την ενασχόληση με την πολιτική ιδίως των νέων και την κοινωνία δυναμικά παρούσα στο Συνέδριο-πολιτικής αναγέννησης.

Οι υποψηφιότητες για τα όργανα και για τους συνέδρους κατατίθενται μέχρι και την Τετάρτη 4 Μαΐου και ώρα 14:00 είτε ηλεκτρονικά μέσω φόρμας που βρίσκουν οι ενδιαφερόμενοι στον ιστότοπο του Κινήματος Αλλαγής, είτε με την υποβολή email στο: ekloges8maiou@gmail.com ή ακόμη και τηλεφωνικά στο 210-3665302. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν αποκλειστικά και μόνο τα μέλη του Κινήματος. Κανένα μέλος δεν έχει δικαίωμα να καταθέσει υποψηφιότητα σε περισσότερα του ενός οργάνου, έχει όμως δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για τη συμμετοχή του σε ένα όργανο και επίσης για να εκλεγεί σύνεδρος.

Ο αριθμός των συνέδρων κατανέμεται ως εξής:

Εξωτερικό  38

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 1.220

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ  198

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ  67

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  374

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 118

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 163

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 253

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 86

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 619

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 472

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 122

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 275

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 199

Η κατανομή για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ198
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ38
ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ6
ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ19
ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ4
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ3
ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ6
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ48
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ27
ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ5
ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ12
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ1
ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ3
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΑΣΟΥ4
ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ4
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ48
ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ26
ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ8
ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ14
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ31
ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ5
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ3
ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ18
ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ5
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΠΗΣ29
ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ5
ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ2
ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ18
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ4
Back to top button