ΕλλάδαΚοινωνίαΚορυφαία

Στις 8 Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας ΑΜΘ-Μόλις οι μισοί υγειονομικοί έχουν δηλώσει ότι θα εμβολιαστούν!

Στις 8 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας ο εμβολιασμός των υγειονομικών των πέντε Νοσοκομείων της Περιφέρειας και όχι στις 4 ,σήμερα δηλαδή που ξεκίνησε ο εμβολιασμός στη δεύτερη φάση του σχετικού σχεδίου. Συγκεκριμένα θα εμβολιαστούν γιατροί ,νοσηλευτές και προσωπικό των Νοσοκομείων Δράμας,Καβάλας ,Ξάνθης ,Κομοτηνής “Σισμανόγλειο” και το ΠΑΓΝ Αλεξανδρούπολης

Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός ότι τότε θα εμβολιαστούν και οι υγειονομικοί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης που είναι Νοσοκομείο αναφοράς και προφανώς θα είναι το τελευταίο στο οποίο κάτι τέτοιο θα γίνει.

Παράλληλα ξεκίνμησε ο εμβολιασμός των τροφίμων κλειστών δομών(οίκοι ευγηρίας ,φυλακές κλπ)


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας μέσα στις επόμενες 16 ημέρες αναμένεται να εχουν εμβολιαστεί περίπου 100.000 άτομα, υγειονομικοί και ηλικιωμένοι εντός των κλειστών δομών. Στις 20 Ιανουαρίου θα δοθεί το σήμα για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, με τους ηλικιωμένους άνω των 85 χρόνων να είναι οι πρώτοι που θα κληθούν να εμβολιαστούν.

Συνολικά οι υγειονομικοί στο ΕΣΥ είναι 123.500 και 15.000 είναι οι εργαζόμενοι στις προνοιακές δομές, χρονίων παθήσεων κλπ. Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η ανταπόκριση των υγειονομικών είναι ενθαρρυντική – εκτιμάται στο 50-60%- με το ιατρικό προσωπικό να έχει δηλώσει στην πλειονότητά ότι επιθυμεί να εμβολιαστεί.

Παράλληλα, με τους περίπου 60.000 υγειονομικούς που έχουν δηλώσει ότι θα εμβολιαστούν, το εμβόλιο θα μπορούν να λάβουν στα κέντρα εμβολιασμού στο ΕΣΥ και οι υγειονομικοί του ιδιωτικού τομέα.

Back to top button