Στη Θράκη Παρασκευή και Σάββατο ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. Μαργαρίτης Σχοινάς

Κεντρικός ομιλητής με θέμα «Η συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ανάπτυξη της Χώρας και ειδικότερα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» θα είναι ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, σε εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια ΑΜΘ την Παρασκευή 4 Ιουνίου στην Κομοτηνή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής στις 7.30 μ.μ. με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πριν την εκδήλωση, στις 7.15 μ.μ., ο κ. Σχοινάς θα επισκεφθεί τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο στο γραφείο του.

Από το πρωί της Παρασκευής 4 Ιουνίου, ο κ. Σχοινάς θα πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Θράκη.

Το πρωί θα φτάσει στην Αλεξανδρούπολη όπου θα τον υποδεχθεί ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη συνέχεια θα επισκεφτεί τον Μεθοριακό Σταθμό στους Κήπους Έβρου, όπου θα έχει συναντήσεις με στελέχη της Frontex και αξιωματικούς στη Γέφυρα του Έβρου, ενώ θα συμμετάσχει σε συνοριακή περιπολία της Frontex στον ποταμό Έβρο.

Κατόπιν, θα επισκεφτεί το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό και έχει χρηματοδοτηθεί από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία.

Το απόγευμα, ο κ. Σχοινάς θα μεταβεί στην Κομοτηνή όπου θα επισκεφτεί την  έδρα της Περιφέρειας και θα συμμετάσχει στην εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Το Σάββατο 5 Ιουνίου, ο κ. Σχοινάς θα εγκαινιάσει το Κέντρο Ενημέρωσης Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Κομοτηνή, ενώ αργότερα θα επισκεφτεί το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης όπου και θα ανακηρυχθεί Επίτιμο Μέλος.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ξάνθη όπου και θα ξεναγηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι».

Κατά την παρουσία του εκεί, ο κ. Σχοινάς, ως αρμόδιος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον διάλογο μεταξύ των θρησκειών, θα συζητήσει σε κοινή συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα και τον Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης κ. Μπιλάλ Καρά Χαλίλ.

Exit mobile version