ΚορυφαίαΠολιτισμός

Στη “Γιορτή τσίπουρου” στο Σουφλί οι Εβρίτες της Ροδόπης

Στο Σουφλί βρέθηκε το Σάββατο το βράδυ 12/11/2022 ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης με 40μελή αντιπροσωπεία, όπου συμμετείχε στην ετήσια τοπική γιορτή τσίπουρου, την οποία διοργάνωσε ο αμπελουργικός συνεταιρισμός Σουφλίου, στις εγκαταστάσεις του.

            Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα του αποστακτηρίου και υπό τους ήχους της ορχήστρας των Νίκου Ζαπάρτα και Βαγγέλη Παπαναστασίου, ήταν φανταστική και φυσικά οι «Κομοτηναίοι» Εβρίτες πρόσθεσαν την δική τους πινελιά στην εκδήλωση, αφού ρίχθηκαν πρώτοι στη μάχη του χορού, δίνοντας έτσι το σύνθημα αλλά και την αφορμή στους υπόλοιπους παρευρισκόμενους για να ανάψει για τα καλά το γλέντι, το οποίο κράτησε μέχρι αργά τη νύχτα.

            Την εκδήλωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, τίμησαν με την παρουσία τους, πολλοί τοπικοί παράγοντες του Έβρου αλλά και αρκετός κόσμος από του Σουφλί και τις γύρω περιοχές, οι οποίοι συνδύασαν την γεύση του τσίπουρου και τους μεζέδες, με τους θρακιώτικους χορούς. Ίσως τον ιδανικότερο συνδυασμό γεύσεων και διασκέδασης.

Back to top button