Στέλνονται τα πρώτα μηνύματα για να εμβολιαστούν οι άνω των 85-Ο εμβολιασμός τους ξεκινά στις 20 Γενάρη

Περίπου μισό εκαταμμύριο Έλληνες έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 85 ετών .Αυτοί που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση ξεκίνησαν να λαμβάνουν μηνύματα με το ραντεβού τους για το πρώτο εμβόλιο το οποίο πρέπει να επιβεβαιώσουν…

Η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των εμβολίων  emvolio.gov.gr είναι ήδη σε λειτουργία από τις έξι το απόγευμα σήμερα. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της δίνει αυτή την ώρα από το υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως εξήγησε ο κ. Πιερρακάκης το ραντεβού για τον εμβολιασμό μπορεί να κλειστεί με τους εξής τρόπους: Σε φαρμακείο, στα ΚΕΠ, μέσω της άυλης συνταγογράφησης και μέσω της ειδικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο πολίτης θα λάβει κάποιο κωδικό (αριθμός ή QR code). Με αυτόν τον αριθμό ή το QR code πάμε στο κέντρο εμβολιασμού.

Το ραντεβού μπορεί να αλλάξει μόνο μία φορά και αυτό μέχρι 72 ώρες πριν από το πρώτο ραντεβού για το εμβολιασμό.

Ο εμβολιασμός για τους άνω των 85 ετών ξεκινά από τις 20 Ιανουαρίου. Περίπου 100.000, από τους 520.000 που είναι το σύνολο αυτής της ηλικιακής ομάδας, υπολογίζεται να έχουν εμβολιαστεί έως το τέλος του μήνα.

Exit mobile version