ΚορυφαίαΚοινωνίαΡΟΗ ΝEWS WEB TV

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Ροδόπης επισκέφθηκαν σήμερα το Νοσοκομείο Κομοτηνής με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής νομού Ροδόπης με επικεφαλής τον γραμματέα της οργάνωσης Νότη Χαραλαμπίδη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τον αδόκητο χαμό της Προέδρου Φώφης Γεννηματά, επισκέφθηκε σήμερα την Διοικήτρια  και το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής. 

Στην αντιπροσωπεία μετείχαν επίσης τα μέλη της Κ.Π.Ε. Γιώργος Μανανάς και Δάμων Δαμιανός, τα μέλη της Ν.Ε. Κρίνα Μενεσελίδου και Σιμπέλ Μουσταφάογλου καθώς και ο γραμματέας της δημοτικής οργάνωσης Κομοτηνής, Χάρης Δαλατζόγλου. 

Εκ μέρους της Διοικήτριας κ. Μάγδας Γιαμουστάρη υπήρξε μια ενδελεχής ενημέρωση για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία της μεγαλύτερης υγειονομικής δομής του νομού Ροδόπης, με έμφαση στα θέματα που αφορούν την κάλυψη του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, την συντήρηση των υφιστάμενων πεπαλαιωμένων κτιριακών υποδομών και στον μεγάλο στόχο της υλοποίησης του έργου του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής, με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Ειδική αναφορά έγινε εκ μέρους της στα προβλήματα υποστελέχωσης που παρουσιάζονται σε κρίσιμες ειδικότητες του ιατρικού προσωπικού και τις προσπάθειες που γίνονται μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την κάλυψή τους, προκειμένου να ικανοποιούνται οι κοινωνικές ανάγκες σε υγειονομική περίθαλψη και να εμπεδώνεται το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών προς το νοσοκομείο Κομοτηνής.  

Από την πλευρά τους ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Γιάννης Τσουγκρανάς και τα μέλη Λουλουδιά Μορφακίδου και Μαρία Φλωροκάπη, τόνισαν την ανάγκη κάλυψης με θέσεις μόνιμου προσωπικού των δεκάδων οργανικών κενών που υφίστανται στον οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου, σημειώνοντας με έμφαση ότι κατά την περίοδο της πανδημίας καλύφθηκαν με συμβασιούχους οι ελλείψεις που υπήρχαν σε προσωπικό όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ο μεγάλος στόχος συνεχίζει να είναι η μονιμοποίηση αυτών των εργαζομένων προκειμένου να μπορέσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και να παρέχει τις υπηρεσίες του το νοσοκομείο της Κομοτηνής.         

Οι ίδιοι εξέφρασαν με ένταση την αντίθεσή τους στο νομικό καθεστώς ως ΝΠΙΔ του νέου νοσοκομείου και ζήτησαν την στήριξη από την κοινωνία του νομού σε αυτή τους την άποψη. «Είναι ένα θέμα που αφορά όλη τη Ροδόπη και όχι μόνο εμάς τους υπαλλήλους» τόνισε με έμφαση ο κ. Τσουγκρανάς.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του νομικού καθεστώτος του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής ως Ν.Π.Ι.Δ., εκ μέρους των μελών της Ν.Ε. μεταφέρθηκαν οι επιφυλάξεις που εκφράσθηκαν κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου από τον εισηγητή στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν  Αχμέτ κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου τον Φεβρουάριο του 2020. Παράλληλα, κατατέθηκε φάκελος με όλες τις πρωτοβουλίες που λήφθηκαν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για το νοσοκομείο Κομοτηνής τα τελευταία χρόνια, με έμφαση στην συνεχή πίεση της κοινοβουλευτικής ομάδας για την ένταξη των εργαζομένων του τομέα της υγείας στον Κανονισμό Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων ως έμπρακτη αναγνώριση του έργου τους και της κοινωνικής προσφοράς του προσωπικού του ΕΣΥ και του ΕΣΚΦ  στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

Νότης Χαραλαμπίδης: «Στόχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η αναγέννηση του ΕΣΥ και η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του»    

Τέλος, ο γραμματέας της Ν.Ε., μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ένα από τα βασικά ζητούμενα μιας σύγχρονης δημοκρατικής κοινωνίας είναι η διασφάλιση της δυνατότητας προσφυγής του Λαού, χωρίς οικονομικές και κοινωνικές διαφοροποιήσεις σε ένα σύστημα υγείας που είναι ευάρεστο και αποτελεσματικό. Σήμερα, 25 Οκτώβρη συμπληρώνοντας ένα χρόνο από την απώλεια της προέδρου μας Φώφης Γεννηματά, η οποία αγωνίσθηκε για το ΕΣΥ, επισκεφθήκαμε το νοσοκομείο της Κομοτηνής, την διοικήτρια και τον σύλλογο των εργαζομένων και ακούσαμε με μεγάλη προσοχή τα ζητήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Το ΕΣΥ με τις δομές του κατάφερε και στάθηκε όρθιο στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, κάτι όμως που δεν θα μπορούσε να είναι δυνατό χωρίς την αυτοθυσία των νοσηλευτών, των ιατρών και του διοικητικού προσωπικού. Αυτό μας έδωσε να καταλάβουμε ότι υπάρχουν παθογένειες οι οποίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, όχι όμως με βλέψεις προς κάποιου είδους ιδιωτικοποιήσεις αλλά με τη αναγέννηση του ΕΣΥ και την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του».     

Back to top button