ΕλλάδαΚορυφαίαΟικονομίαΤοπικές ειδήσεις

Στα 500τ.μ.με νομοθετική πάλι ο χώρος για εκμίσθωση στις παραλίες.Ο Δήμος Κομοτηνής ευχαριστεί τους τρεις βουλευτές του νομού

Οι παραχωρούμενες προς χρήση εκτάσεις  αιγιαλού και παραλίας  για την εκμίσθωση καθισμάτων και ομπρελών για την άσκηση δραστηριοτήτων, που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού, με το άρθρο 31 του ν.4607/2019 μειώθηκαν κατά 200 τ.μ, δηλαδή, ορίστηκαν αυτές σε 300 τ.μ. από τα 500 τ.μ. που είχε νομοθετηθεί αρχικά.

Ο Δήμος  Κομοτηνής διαμαρτυρήθηκε δυναμικά κι εντόνως με υπομνήματά του προς το αρμόδιο Υπουργείο και την περασμένη Παρασκευή 22 Μαΐου με νομοθετική παρέμβαση, ψηφίστηκε το  άρθρο 42 του ν.4688/2020 και αυξήθηκε και πάλι το ανώτατο εμβαδόν της παραχώρησης στα 500 τ.μ., καταργουμένου του ορίου των 300 τ.μ. που ίσχυαν μέχρι τότε.

Στην προσπάθεια αυτή του Δήμου Κομοτηνής να ανατρέψει το δυσμενές και αποτρεπτικό για τους επαγγελματίες  όριο των 300τ.μ. αμέριστη βοήθεια προσέφεραν οι τρεις Βουλευτές του Νομού μας.

Ο Βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος έκανε προσωπική και άμεση παρέμβαση στον καθ’ ύλην αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος κατέθεσε σχετική Κοινοβουλευτική ερώτηση.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου, ο οποίος επέδειξε αμέριστο ενδιαφέρον για την επίλυση του ζητήματος. Ο Δήμος Κομοτηνής τους ευχαριστεί θερμά, γιατί βρίσκονταν δίπλα του και συνέδραμαν ουσιαστικά στη διευθέτηση του προβλήματος που ανέκυψε

Back to top button