ΕλλάδαΚορυφαία

Στα 200 χρόνια ελεύθερης Ελλάδας για πρώτη φορά γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με μία κίνηση ματ ,μάλλον μη αναμενόμενη ο Πρωθυπουργός σήμερα άνοιξε τα χαρτιά του και πρότεινε μία διακεκριμένη νομικό ,την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για το ανώτερο πολιτειακό αξίωμα.Όλα δείχνουν λοιπόν ότι το Φλεβάρη ,στα 200 χρόνια ελεύθερης Ελλάδας η χώρα θα αποκτήσει για πρώτη φορά γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας .

Η επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου από τον πρωθυπουργό για υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν είναι κάτι που έγινε στην τύχη. Το αντίθετο. Η κα Σακελλαροπούλου είναι μεν ένα μη πολιτικό πρόσωπο αλλά είναι ένα πρόσωπο που χαίρει της εκτίμησης ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ αφού είχε τοποθετηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και έτσι φέρνει σε δύσκολη θέση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και το ΚΙΝΑΛ καθώς δεν προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ και άρα δεν είναι μια κομματική επιλογή. Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τοποθετήσει την κα Σακελλαροπούλου στο ύπατο αξίωμα της χώρας χαρακτηρίζεται ως υπέρβαση του πρωθυπουργού που επέλεξε έναν άνθρωπο του κέντρου, έναν άνθρωπο που είχε επιλεγεί ομόφωνα από τον ΣΥΡΙΖΑ για την θέση του Προέδρου του ΣτΕ και έτσι έναν άνθρωπο που δύσκολα θα μπορέσει να καταψηφίσει.

Η πρώτη δήλωση της κυρίας Σακελλαροπούλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

«Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την άκρως τιμητική επιλογή να με προτείνει, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ως υποψήφια για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα.

Με αίσθημα ευθύνης αποδέχομαι την πρόταση και, σε περίπτωση εκλογής μου, θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να υπηρετήσω το υψηλό καθήκον, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα.

Θεωρώ αυτονόητο και δηλώνω ότι, από τη στιγμή αυτή, απέχω από την άσκηση των δικαστικών μου καθηκόντων».

Back to top button
Close