Στα 19 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η φοιτήτρια Μαρία από το Βόλο που σπούδαζε στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Κομοτηνής

Θρήνος επικρατεί στην κοινωνία του Βόλου μετά και τον θάνατο μίας 19χρονης κοπέλας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας, magnesianews.gr, η 19χρονη Μαρία ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας και έδωσε «μάχη» με τον καρκίνο, ο οποίος και εμφανίστηκε στο στομάχι και της προκάλεσε γενικευμένες μεταστάσεις.

Οι γονείς, φίλοι και γνωστοί της Μαρίας θρηνούν για το κορίτσι τους το οποίο έφυγε τόσο γρήγορα από τη ζωή. Η κοπέλα σπούδαζε Κοινωνική Εργασία στην Κομοτηνή, σχολή στην οποία είχε περάσει μετά από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις που έδωσε το 2021 και συγκέντρωσε 16.000 μόρια και ο θάνατός της σκόρπισε τη θλίψη στο σχολείο, στο οποίο και φοιτούσε μέχρι πρόπερσι.

Συγκλονισμένος είναι και ο καθηγητής της Πανταζής Φασουλίδης, ο οποίος την είχε μαθήτρια για τρία χρόνια στο 5ο Λύκειο του Βόλου.

Όπως γράφει «Γλυκό μου κορίτσι… Μαρία μου αγαπημένη… Έτσι θα σε θυμάμαι πάντοτε…Με το χαμόγελο και την καλή σου την καρδιά….Τρία χρόνια μαζί δημιουργήσαμε μια στενή σχέση δασκάλου και μαθήτριας που δεν θα την ξεχάσω ποτέ! Τι να πρωτοπώ για σένα…Το ήθος σου, η ευγένειά σου, η καλοσύνη σου, η φιλομάθειά σου , ο αγώνας σου για την επιτυχία σου στις πανελλαδικές εξετάσεις…Αξίζεις πολλά…..Ο Παράδεισος είναι δικός σου…Θα είσαι για πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μου…. Κλαίω μόνο γιατί δεν μπόρεσα να σε αγκαλιάσω πριν φύγεις για το δικό σου ταξίδι ….Θα σε αγαπάμε πάντα…. Καλή ανάπαυση ψυχή μου…».

Συγκινούν οι πρώην καθηγητές και συμμαθητές της

Την ίδια ώρα, συγκλονισμένοι είναι οι καθηγητές του 6ου Γυμνασίου Βόλου, εκεί που φοιτούσε η 19χρονη Μαρία, που έφυγε από τη ζωή. Σε ανακοίνωσή του το σχολείο αναφέρει «Η διεύθυνση του σχολείου, ο σύλλογος διδασκόντων και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της Μαρίας Μητράκα που έφυγε τόσο νωρίς…Τα λόγια φτωχά τούτη την ώρα…

Για μας η Μαρία θα παραμείνει ένα φωτεινό, χαμογελαστό αστέρι που είχαμε τη χαρά να έχουμε μαθήτρια στις τάξεις μας…

Καλό παράδεισο…».

Συγκινητικό και το μήνυμα του Καθηγητή της Περικλή Πολυζωίδη :

“Η πολυαγαπημένη μας φοιτήτρια Μητράκα Μαρία μας είχε ενημερώσει για το θέμα υγείας που αντιμετώπιζε. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Έφυγε από την ζωή ύστερα από γενναία μάχη. Ήταν ενθουσιασμένη με τη σχολή μας και όσο κι αν δυσκολευόταν προσπαθούσε να ανταπεξέλθει στα μαθήματα της ακόμη και κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών.

Είμαστε σίγουρες και σίγουροι ότι το κοριτσάκι μας αναπαύεται τώρα χαρούμενο στην αγκαλιά της Μεγαλόχαρης, απαλλαγμένο από τις αρρώστιες, τις αγωνίες και τα βάσανα αυτού του τόσο ρηχού, άδικου, ανόητου και μάταιου κόσμου.

Σήμερα δε θρηνούμε για αυτήν την όμορφη ψυχούλα που βρήκε ανάπαυση και ειρήνη, αλλά για το δικό μας κενό, τη δική μας αγωνία, το δικό μας αδιέξοδο, τη δική μας ορφάνια.

«Χαίρε σεμνή, η Θεόν σαρκί τεκούσα εις πάντων σωτηρίαν,

δι’ ης γένος των ανθρώπων εύρατο την σωτηρίαν·

διά σού εύροιμεν Παράδεισον, Θεοτόκε αγνή ευλογημένη».

Δεν υπάρχουν λόγια ..Ας αναπαύσει ο Θεός την ψυχούλα της

Mε πληροφορίες απο το cnn.gr

Exit mobile version