Αγροτικά νέαΚορυφαίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TV

Σπήλιος Λιβανός από Κομοτηνή: κατάργηση των ιστορικών δικαιωμάτων οριστικά μέχρι το 2026(web tv-φωτογραφίες)

“Πρόκειται για μία μεγάλη τομή” ανάφερε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Σάκη Αντωνίου στην Κομοτηνή λίγο πριν από την εκδήλωση για τη νέα ΚΑΠ.

Ο υπουργός αποκάλυψε ότι υπάρχει πολιτική απόφαση τα ιστορικά δικαιώματα να μειωθούν σταδιακά από το 2022 μέχρι και το 2026 οπότε και θα καταργηθούν ολοκληρωτικά .

Η απάντηση του κ Υπουργού :”Μία από τις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις της νέας ΚΑΠ είναι η κατάρτγηση των ιστορικών δικαιώμάτων. Να καταργήσουμε δηλαδή αυτή την ανισότητα που υπάρχει για νεοεισερχόμνους αγρότες ,για ολόκληρες περιοχές,που αδικούνται με τον προσδιορισμό των δικαιωμάτων την τριετία 2000-2003.

Εμείς λοιπόν αφού δεν το έκαν οι κυβερνήσεις κατα το παρελθόν αποφασίσαμε να το υλοποιήσουμε και για να μην τρομάξει κανείς ,για να μην αισθανθούν οι αγρότες ότι κάνουμε πράγματα ξαφνικά ,θα απλώσουμε αυτή τη σύγκλιηση ,από το 2022 έως το 2026.

Αρα καταργούμε τα ιστορικά δικαιώματα και ταυτόχρονα δίνουμε το χρόνο και στους αγρότες να προσαρμοστούν αλλά διαμορφώνουμε και τα εργαλεία εκείνα τα οποία και θα χρησιμοποιηθούν για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που θα δημιουργήσει η δίκαιη σύγκλιση με την υποκατάσταση εισοδημάτων που θα θιγούν ” κατέληξε ο Υπουργός

Εδώ οι δηλώσεις του Υπουργού :

Back to top button