Σοβαρό ατύχημα “ντελιβερά” στην Κομοτηνή: έσπασε και τα δύο πόδια του σε τροχαίο-Μέτρα για την προστασία διανομέων ζητά επιτακτικά η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής

Με αφορμή πρόσφατο ατύχημα διανομέα (ντελίβερι )που τον οδήγησε στο χειρουργείο του Νοσοκομείου με κατάγματα και στα δύο πόδια η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής εξέδωσε μία σκληρή ανακοίνωση ζητώντας μέτρα για την προστασία των υπαλλήλων διανομής που συχνά δουλεύουν ανασφάλιστοι και χωρίς σοβαρά μέτρα προστασίας κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Η ανακοίνωση της ΕΝΙΔΥΚ:

Με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα διανομέα στην Κομοτηνή

Για άλλη μια φορά καταγράφεται ακόμη ένα εργατικό ατύχημα συναδέλφου διανομέα σε επιχείρηση καφεστίασης που έρχεται να προστεθεί στα εκατοντάδες που συμβαίνουν σε όλη την Ελλάδα κάθε χρόνο. Αποτέλεσμα του ατυχήματος ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του συναδέλφου (κατάγματα και στα δύο πόδια), ενώ χρειάστηκε να χειρουργηθεί.

Με αφορμή το συγκεκριμένο ατύχημα, έρχονται στην επιφάνεια οι ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουμε εμείς οι διανομείς κατά την διάρκεια της βάρδιας, αλλά και συνολικότερα στην καθημερινότητά μας. Πολλές φορές υποχρεωνόμαστε να εργαστούμε χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με μηχανάκια που είναι κακοσυντηρημένα. Στην πλειοψηφία τους οι επιχειρήσεις δεν παρέχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (κράνος, στολές, γάντια, διακριτικά γιλέκα) με αποτέλεσμα να βάζουμε συνεχώς το χέρι στην τσέπη και ταυτόχρονα να αυξάνεται η επικινδυνότητα. Η εντατικοποίηση σπάει κόκκαλα, αφού πολλές φορές δουλεύουμε εξαντλητικά 10ωρα και 12ωρα!

Παρά την ανάπτυξη και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματιών του κλάδου συνεχίζουμε να δουλεύουμε σε άθλιες συνθήκες εργασίας, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια μας την ζωή! Η πλειοψηφία των συναδέλφων δουλεύουν χωρίς συμβάσεις, ανασφάλιστοι ή μισοασφαλισμένοι, και σε περίπτωση ατυχήματος πληρώνουν τα σπασμένα!

Και στην περίοδο της πανδημίας, είδαμε να δίνονται με το σταγονόμετρο (και σε πολλές περιπτώσεις καθόλου) τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά), αφήνοντας εμάς τους εργαζόμενους εκτεθειμένους (αφού καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με πολύ κόσμο), να βάζουμε το χέρι στην τσέπη για να τα αγοράσουμε όλα αυτά.

Τόσο η σημερινή Κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες έχουν τεράστιες ευθύνες, αφού συνεχίζουν την αντεργατική πολιτική, βάζοντάς τις ζωές και το εισόδημα όλων των εργαζομένων σε χαμηλότερη μοίρα από τα κέρδη των εργοδοτών, συνεχίζουν να χτυπάνε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αφήνουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς υποστελεχωμένους (επιθεώρηση εργασίας, ΙΚΑ), με αποτέλεσμα να μην γίνεται κανένας έλεγχος στους χώρους δουλειάς.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία, που δεν ενισχύει το Δημόσιο Σύστημα Υγεία και που αφήνει τους διανομείς να παίζουν την ζωή τους στα ζάρια κάθε μέρα, περνάει νόμους για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, για χτύπημα των σωματείων και της δράσης τους.

Δεν θα τους περάσει!

Κόντρα σε αυτή την βαρβαρότητα που συνεχίζεται να διαμορφώνεται με θύματα τους εργαζόμενους, για να μην φτάσουμε στο σημείο να χάσουμε και να θρηνήσουμε κάποιον συνάδελφο- διανομέα στον νομό μας, καλούμε όλους τους συναδέλφους- διανομείς να μη συμβιβαστούν με τις χαμηλές απαιτήσεις, να μην υποκύψουν στο φόβο της εργοδοσίας.

Απαιτούμε από την εργοδοσία του συγκεκριμένου καταστήματος, να καλύψει όλα τα έξοδα για τις ιατρικές εξετάσεις του συναδέλφου- διανομέα και ό,τι άλλο προκύψει! Να μην μείνει χωρίς εισόδημα, για όσο διάστημα δεν θα δουλεύει!

Είναι ώρα να δυναμώσει η φωνή μας! Είναι ώρα να κάνουμε όλοι το βήμα για την οργάνωση του αγώνα, την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών δουλειάς και ζωής! Για να μην χάσουμε κανέναν συνάδελφο! Έλα κι εσύ σε επαφή με το σωματείο σου, οργανώσου σε αυτό!

Διεκδικούμε:

Exit mobile version