Σοβαρή καταγγελία συνδικαλιστών αστυνομικών :”κινδυνεύει να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα η Δ.Α. Ροδόπης”-Τουλάχιστον 30 θετικοί στον ιό αστυνομικοί και ένας σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Τα περίπου 50 με 60 μοριακά τεστ που ήρθε να κάνει ο  Ε.Ο.Δ.Υ.  στο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου  Ροδόπης κατά το διήμερο 29 και 30 Οκτωβρίου 2020, η Διοίκηση της Δ.Α. Ροδόπης επέλεξε να τα εξαντλήσει στην εξέταση όλου του προσωπικού του Επιτελείου της και κάποιων πολύ ελαχίστων συναδέλφων άλλων μάχιμων Υπηρεσιών,  σταματώντας  δυστυχώς ως εκεί το ενδιαφέρον της για τους υπόλοιπους συναδέλφους” αναφέρουν σε μία σοβαρή καταγγελία που υπογράφουν οι δυο παρατάξεις ΕΑΚΑ και ΕΚΑ Ροδόπης αναφέροντας ότι η ΑΔ κινδυνεύει να μετατραπεί σε “υγειονομική βόμβα”. Στην ίδια καταγγελία κάνουν λόγο για αστυνομικούς 2 ταχυτήτων στην Διεύθυνση καθώς τα δωρεάν τεστ από τον ΕΟΔΥ έγιναν μόνο σε κάποιους κυρίως στο επιτελείο και όχι στο σύνολο των υπηρετούντων αστυνομικών.

Το κείμενο της καταγγελίας ακολουθεί:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ε.Α.Κ.Α. και Ε.Κ.Α.ΡΟΔΟΠΗΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΣΤΗ Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

ΠΡΟΣ: Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

Η εξάπλωση του κορονοϊού δεν άφησε ανέγγιχτους τους αστυνομικούς που υπηρετούν στο Νομό μας και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, δεδομένου ότι οι αστυνομικοί είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την πρόληψη της εξάπλωσης του covid – 19 και καθημερινά είμαστε εκτεθειμένοι στον υψηλότερο  βαθμό από όλους εξαιτίας της φύσης της εργασίας μας (προσαγωγές, συλλήψεις, μεταναστευτικό, φρούρηση κρατουμένων, κ.λ.π.)και δυστυχώς ακόμη και τώρα τα μέτρα που οφείλει να λάβει  η Διοίκηση προκειμένου να προφυλάξει το αστυνομικό προσωπικό , συνεχίζουν να είναι ελλειπή ή ακόμη και επιλεκτικά σε κάποιες των περιπτώσεων….

Η Ροδόπη πριν ακόμη από το σημερινό lock down που επιβλήθηκε σε ολόκληρη τη χώρα μας, είχε τεθεί από 30-10-2020 στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου), λόγω ιδιαίτερα μεγάλου αριθμών θετικών κρουσμάτων του θανατηφόρου ιού.

Αριθμούμε  μέχρι σήμερα, περίπου 30 συναδέλφους μας που νοσούν με κορονοϊό και μάλιστα ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε δύσκολη κατάσταση στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Στον αριθμό αυτό προστίθενται οι επαφές τους με άλλους συναδέλφους κατά την – πριν τη θετική περί κορονοϊού διάγνωση –  εκτέλεση των καθηκόντων τους , οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτός γίνεται υπερπολλαπλάσιος σε σημείο τέτοιο, που  η Δ.Α. Ροδόπης κινδυνεύει να  μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα για τους συναδέλφους μας, τις οικογένειές τους και κατ΄ επέκταση την ίδια την κοινωνία του νομού  Ροδόπης.

Κι ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες – όπως από τα στοιχεία διαφαίνεται- οι συνάδελφοί μας  ο ένας μετά τον άλλον νοσούν από κορονοϊό,  ή καθίστανται υποψήφιοι νόσησης (ως στενές επαφές κατά την  Υπηρεσία και ένεκα αυτής), δυστυχώς δεν βλέπουμε την Διοίκηση της Δ.Α. Ροδόπης να επιδεικνύει την ανάλογη μέριμνα που απαιτεί η τραγική αυτή κατάσταση, ούτε καν όσον αφορά στη διασφάλιση της αδαπανώς για όλο το αστυνομικό προσωπικό υποβολής του  στα προβλεπόμενα και επιβαλλόμενα τεστ ανίχνευσης covid-19,  μέσω Ε.Ο.Δ.Υ.   .

Τα περίπου 50 με 60 μοριακά τεστ που ήρθε να κάνει ο  Ε.Ο.Δ.Υ.  στο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου  Ροδόπης κατά το διήμερο 29 και 30 Οκτωβρίου 2020, η Διοίκηση της Δ.Α. Ροδόπης επέλεξε να τα εξαντλήσει στην εξέταση όλου του προσωπικού του Επιτελείου της και κάποιων πολύ ελαχίστων συναδέλφων άλλων μάχιμων Υπηρεσιών,  σταματώντας  δυστυχώς ως εκεί το ενδιαφέρον της για τους υπόλοιπους συναδέλφους που υπηρετούν σε Υπηρεσίες που υπάγονται  διοικητικά σε αυτήν….. είτε «συνιστώντας» σε αυτούς να υποβληθούν σε τεστ με δικές τους δαπάνες σε ιδιωτικά εργαστήρια, είτε «συμβουλεύοντάς» τους να στηθούν στις ουρές που δημιουργούνται έξω από τα σημεία που γίνονται κατά περιόδους τα μαζικά rapid test του Ε.Ο.Δ.Υ. για τον γενικό πληθυσμό του νομού Ροδόπης και να ενημερώσουν σχετικά τις Υπηρεσίες τους ….!!!!

Επειδή δεχόμαστε σωρεία δικαίων παραπόνων από τους συναδέλφους μας, καταγγέλλουμε τις τακτικές επιλεκτικής μεταχείρισης  του αστυνομικού  προσωπικού που ακολουθεί η Διοίκηση και ειδικά όταν αυτές αφορούν στη διασφάλιση του δικαιώματός μας στην ασφάλεια κατά την εργασία μας  και  στη δωρεάν   υγειονομική πρόληψη -περίθαλψη από κινδύνους που απειλούν  την υγεία και την ίδια τη ζωή των συναδέλφων μας και δημιουργούνται κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας και ένεκα αυτής.   

            Απαιτούμε από τη Διοίκηση της Δ..Α. Ροδόπης να πάψει την κατηγοριοποίηση των αστυνομικών που υπηρετούν στις Υπηρεσίες δικαιοδοσίας της και αναμένουμε την ανάλογη μέριμνα που ορθώς επέδειξε για το Επιτελείο της, να την επεκτείνει απολύτως άμεσα για όλους τους συναδέλφους μας.

Ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στους νοσούντες συναδέλφους μας και καλή δύναμη σε όλο το αστυνομικό προσωπικό ανά την Επικράτεια.

                                        ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

ΕΝΩΤΙΚΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ   ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ

                                                       Οι Επικεφαλής

                   Ε.Α.Κ.Α.                                                Ε.Κ.Α.

          ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα                      ΚΑΤΡΑΝΙΔΗΣ Ευστάθιος

Exit mobile version