Σοβαρή καταγγελία Στυλιανίδη:ΜΚΟ αναζητούν στέγη για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στη Θράκη –Ψάχνουν διαμερίσματα αλλά βρίσκουν κλειστές πόρτες

MKO φέρονται να βολιδοσκοπούν στην περιοχή της Θράκης για την εύρεση στέγης για την στέγαση προσφύγων και μεταναστών. Στην πολύ σημαντική αυτή καταγγελία προχώρησε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «Απλά επικίνδυνοι».

Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης το ενδιαφέρον αυτών των δύο ΜΚΟ για την εύρεση διαμερισμάτων μέχρι στιγμής έχει συναντήσει κλειστές πόρτες από την τοπική κοινωνία, ωστόσο ο ίδιος έχει ήδη ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες καθώς η κυβερνητική πολιτική είναι να μην υπάρχει η εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών σε περιοχές της Θράκης για εθνικούς λόγους.

«Δεν υπάρχει αντιμεταναστευτικό μένος στους Θρακιώτες», συμπλήρωσε. «Οι Θρακιώτες είναι φιλήσυχοι και φιλόξενοι ανεξαρτήτως εάν είναι μουσουλμάνοι ή χριστιανοί. Υπάρχει όμως πάντοτε μια καχυποψία και μια επιφυλακτικότητα, όταν κάποιοι ξενόφερτοι επιδιώκουν στην πατρίδα μας να δημιουργήσουν προϋποθέσεις προβοκάτσιας».

Ερωτηθείς εάν το θέμα έχει προχωρήσει, ο κ. Στυλιανίδης είπε «έχω τα πρώτα δείγματα ενδιαφέροντος. Αποκάλυψε πως «υπήρξαν προσεγγίσεις σε μεσιτικά γραφεία της Ροδόπης κυρίως, όπου η ισορροπία μεταξύ των σύνοικων στοιχείων είναι λεπτή και υπήρξαν και θετικές αντιδράσεις του ντόπιου πληθυσμού οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι ξέρετε εμείς δεν θέλουμε κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή γιατί αυτό δεν βοηθά.

Exit mobile version