ΚοινωνίαΚορυφαίαΤοπικές ειδήσεις

Σοβαρά προβλήματα με υπεράριθμα νήπια το 12ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής-Οι γονείς εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τη λειτουργία του σε περίοδο πανδημίας

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι γονείς των νηπίων που φοιτούν φέτος στο 12ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής (βρίσκεται στην περιοχή της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ ).Η υποχρεωτική δίχρονη λειτουργία έχει προσθέσει άλλα 50 νήπια στο σχολείο. Ακολουθεί το κείμενο της καταγγελίας τους που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη για τι αφορά την υγεία των νηπίων σε εποχή πανδημίας :

“Γονείς μαθητών 2 τμημάτων του 12ου Νηπιαγωγείου ενημερωθήκαμε 3 μέρες πριν τον αγιασμό ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει για τα παιδιά μας σε απαράδεκτες συνθήκες. Συγκεκριμένα, επειδή εφαρμόζεται η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στο Δήμο Κομοτηνής χωρίς να έχουν μεριμνήσει για τις στοιχειώδεις υποδομές, το Νηπιαγωγείο βρέθηκε με 50υπεράριθμους μαθητές που δεν μπορεί να στεγάσει.

Με ευθύνη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας αποφασίστηκε να τοποθετηθούν οι μαθητές του 4ου και του 5ου τμήματος όλοι μαζι στην αίθουσα εκδηλώσεων του 11ου Δημοτικού σχολείου μέχρι τα μέσα Νοέμβρη που αναμένεται να εγκατασταθούν προκάτ αίθουσες στην αυλη του Νηπιαγωγείου.

Οι συνθήκες αυτές, πέρα από το γεγονός ότι υποτιμούν το σκοπό της αγωγής, είναι άκρως επικίνδυνες για την υγεία των παιδιών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς στοιβάζονται 50 νήπια σε μία αίθουσα τη στιγμη που το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο για τα τμήματα νηπιαγωγείου ειναι 25 μαθητές, ενώ κατά την περίοδο της πανδημίας οι ειδικοί

προτείνουν τμήματα των 15 μαθητών.

Μάλιστα, προκειμένου να αποδεχτούμε αυτές τις λύσεις, δεν ενημερωθήκαμε από την

Πρωτοβάθμια ή από το Δήμο, αλλά από το εκπαιδευτικό προσωπικό την τελευταία στιγμή και,παράλληλα, μας δόθηκε η “επιλογή” να μη στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο χωρίς απουσίες μεχρι να έρθουν τα containers!

Δε δεχόμαστε ότι τα παιδιά μας περισσεύουν από την εκπαιδευτική διαδικασία!

Δε δεχόμαστε να φοιτούν με ακόμα χειρότερους όρους!

Θέλουμε να αγαπήσουν το σχολείο τους και να αναπτύσσονται ολόπλευρα σε

αυτό! Πώς όμως να γίνει κατι τέτοιο αν, αντί να βρίσκονται σε ένα χώρο ασφαλή και

κατάλληλο για την ηλικία τους, περιφέρονται από αίθουσες άλλων σχολείων σε προκάτ

δυσχεραίνοντας την -ήδη δύσκολη- περίοδο της προσαρμογής;

Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι δημότες/δημότισσες και οι φορείς που υπογράφουμε το

παρόν κείμενο ζητάμε να δοθεί εδω και τώρα λύση και προτείνουμε:

1.Άμεση εκπόνηση προγράμματος ανέγερσης νέων Νηπιαγωγείων στην πόλη μας, ώστε

να λυθεί μια και καλή το ζήτημα της σχολικής στέγης. Να μη γίνουν οι προκατασκευασμένες

αίθουσες μόνιμη λύση.

2.Mέχρι τότε να δεσμευτούν όλοι οι αρμόδιοι ότι μέσα στον Οκτώβριο θα έχουν εγκατασταθεί τα containers και ότι θα είναι πλήρως λειτουργικά (σύνδεση με τα δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης, με βοηθητικούς χώρους κλπ).

3. Να εξασφαλιστεί ότι οι προκατασκευασμένες αίθουσες θα είναι βαρέως τύπου σύμμεικτης κατασκευής, ώστε να υπάρξουν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες στέγασης για τα παιδιά μας και όχι οικονομικά containers απλού τύπου που θα μοιάζουν με τσίγκινα κλουβιά και στα οποία θα παγώνουν το χειμώνα και θα ψήνονται το καλοκαίρι. Να ενημερωθούμε επίσημα για το είδος των προκάτ που περιμένουμε. Ως τώρα έχουμε μόνο μια αόριστη διαβεβαίωση ότι θα είναι σύγχρονα.

4.Μέχρι τότε να παραχωρηθεί από το Δήμο ή να νοικιαστεί χώρος κατάλληλος για τους

μαθητές και τις δασκάλες τους, όπως γίνεται και στην περίπτωση του 1ου Νηπιαγωγείου.

5.Ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού, για να μπορέσουν να χωριστούν τα 2

τμήματα σε διαφορετικές αίθουσες.

Back to top button