Χωρίς κατηγορίαΚοινωνίαΚορυφαίαΡεπορτάζΡΟΗ ΝEWS WEB TVΤοπικές ειδήσεις

Σώθηκε το δάσος της Νυμφαίας !-Μεγάλη μάχη επίγειων δυνάμεων και εναέριων μέσων για τον έλεγχο φωτιάς που ξέσπασε κοντά στην Πάνδροσο-66 πυροσβέστες -20 οχήματα ,3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο στην κατάσβεση (webtv-φωτογραφίες)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα σε δασική έκταση ανάμεσα στους οικισμούς της Πανδρόσου και της Καρυδιάς του Δήμου Κομοτηνής.

Η Δημοτική Αρχή της Κομοτηνής κινητοποίησε αμέσως όλες της τις δυνάμεις. Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού μας ζήτησαν άμεσα τη συνδρομή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Έχουν ήδη αποσταλεί για την εναέρια κατάσβεση της φωτιάς δύο αεροπλάνα Πετζετέλ από την Καβάλα, ένα Canadair από τη Θεσσαλονίκη και ένα ελικόπτερο από την Αλεξανδρούπολη.

Όλα τα μηχανήματα του Δήμου Κομοτηνής (υδροφόρα, φορτωτής, Jcb, γκρέιντερ)  βρίσκονται στην περιοχή και συνδράμουν στις προσπάθειες των Πυροσβεστών.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής έχει ζητήσει και τη συνδρομή του Δημάρχου Ιάσμου, ο οποίος απέστειλε προς βοήθεια τρία μηχανήματα έργου (την υδροφόρα του Δήμου του, δύο Jcb και ένα γκρέιντερ) και τέσσερις οδηγούς-χειριστές μηχανημάτων, καθώς και του Δημάρχου Αρριανών, ο οποίος έστειλε το πυροσβεστικό όχημα και την υδροφόρα του Δήμου του.

Επιπλέον, στην περιοχή έχουν σπεύσει και ιδιώτες με μηχανήματα έργου, καθώς και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του Παραρτήματος Ροδόπης, ενώ η Πρόεδρος της Κοινότητας Πανδρόσου ζήτησε τη συνδρομή και των μηχανημάτων της εταιρείας AVAX που δραστηριοποιείται εκεί.

Η φωτιά τελικά υπό έλεγχο ωστόσο ισχυρές δυνάμεις θα παραμείνουν στο σημείο όλο το βράδυ για το φόβο αναζωπύρωσης ενώ ο δρόμος για το δάσος παραμένι κλειστός .

Χαρακτηριστική η ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Τσαλικίδη:

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ και Πολλά μπράβο σε όλες τις δυνάμεις της περιοχής μας που ενήργησαν άμεσα.. σώθηκε ο πνεύμονας της Ρόδοπης! η Παναγιά ήταν μαζί μας!”

Η Ροή news από την πρώτη στιγμή μετέφερε ζωντανά την εικόνα της μάχης από το σημείο μεταδίδοντάς το στη σελίδα μας στο fb.

Back to top button