«Σκουπιδότοπος ο εγκαταλειμμένος σταθμός του ΟΣΕ στον Ίασμο» καταγγέλει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ηλίας Μπούκας που ζητά την ανάδειξή του

Επιστολή προς τον Δντα σύμβουλο του ΟΣΕ απέστειλε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ιάσμου Ηλίας Μπούκας ο οποίος ζητά την παρέμβαση του Οργανισμού για τον ευπρεπισμό και ανάδειξη του εγκαταλειμμένου σταθμού του ΟΣΕ στον οικισμό που αποτελεί ένα οίκημα «πανέμορφο και γραφικό» .Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής

Αξιότιμε Διευθύνοντα Σύμβουλε του Ο.Σ.Ε  κ.Κοτταρά

σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα με το Γραφείο σας, σας αναφέρω τα ακόλουθα ζητήματα που αφορούν και απασχολούν την Κοινότητα Ιάσμου σε συνάρτηση με τον Οργανισμό σας :

  1. Στον Ίασμο της Κοινότητας Ιάσμου, έδρα του Δήμου Ιάσμου Νομού Ροδόπης, μεταξύ των άλλων υπάρχει και μία σιδηροδρομική διάβαση η οποία εδώ και πολλά χρόνια παρέμενε κλειστή. Πρόκειται για τη διάβαση επί της οδού Διαλαμπής, ελάχιστα μέτρα μακριά από το Κέντρο Υγείας του Δήμου. Η συγκεκριμένη διάβαση ήταν κλειστή λόγω της επικινδυνότητάς της και έφερε εκατέρωθεν των πλευρών της μεταλλικές κολώνες που την καθιστούσαν απροσπέλαστη. Κατά τα τελευταία όμως χρόνια, λόγω του ότι πολλές φορές το ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας  κατά διακινητών παράνομων μεταναστών κατέληγε στις συγκεκριμένες κολώνες, αυτές έχουν ολοσχερώς καταστραφεί καθιστώντας τη διάβαση εύκολα προσπελάσιμη, ενώ για κάποιους γίνεται ελκυστικότερη διότι οδηγεί ταχύτερα στον κόμβο της Εγνατίας Οδού! Σημειωτέον, πως τα προγράμματα GPS κακώς δείχνουν τη διάβαση ως ανοιχτή, κάτι το οποίο αυξάνει την επικινδυνότητά της. Δεν υπάρχει καν μπάρα, δεν υπάρχει τίποτα που να προφυλάσσει τους ανυποψίαστους διερχόμενους από ενδεχόμενο σοβαρό ατύχημα. 

Θα ήθελα να με ενημερώσετε σχετικά με το καθεστώς που διέπει τη συντήρηση και τον καλλωπισμό των κτηρίων των σιδηροδρομικών σταθμών, ώστε όλοι μαζί, η τοπική κοινωνία, σύλλογοι, ο Δήμος,  ν` αναδείξουμε το χώρο και το κτήριο αυτό καθαρό, χρωματισμένο και κυρίως φωταγωγημένο, ώστε να εκπέμπει το ύφος της ιστορίας του, αλλά και οι αναμνήσεις να ζωντανέψουν και πάλι.

Σας επισυνάπτω φωτογραφικό υλικό και για τα δύο ζητήματα για τα οποία σας απασχολώ.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο, το ενδιαφέρον και τη συνεργασία σας.

Με τιμή και εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Ιάσμου

Ηλίας Μπούκας

Exit mobile version