Σκληρό lock down από αύριο για μία εβδομάδα ανακοίνωσε ο Πέτσας-Κλείνουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία ,click away-Για να αξιολογηθεί πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Στην επιβολή σκληρού lockdown με έναρξη ισχύος στις 6 αύριο το πρωί και για μία εβδομάδα με στόχο να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου προχώρησε η κυβέρνηση. Τα μέτρα ανακοίνωσε στις 11 το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Στο πλαίσιο αυτό κλείνουν όλες οι δραστηριότητες που είχαν ανοίξει προ των εορτών (κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, click away ΚΤΕΟ, κλπ.) αναστέλλονται και πάλι κυνήγι και ψάρεμα, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά και πάλι από τις εννέα το βράδυ. 

Ειδικότερα όπως ανακοινώθηκε:

1. Η αυστηροποίηση των μέτρων για την εβδομάδα 3-10 Ιανουαρίου 2021 είναι απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για προληπτικούς λόγους. Στόχος να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία μας όλων των βαθμίδων. 

2ον. Στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών. Αναφορικά με τις εκκλησίες μας, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Οι εκκλησίες μας, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

3ον. Στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

πηγή protothema

Exit mobile version